Domů Aktuality Rekonstrukce karlovarského muzea vrcholí

Rekonstrukce karlovarského muzea vrcholí

​Přestavba Muzea Karlovy Vary, která začala v srpnu loňského roku, se pomalu blíží ke konci. Stavebními úpravami prošel nejenom jeho interiér, ale také exteriér. Na řadu nyní přijde instalace expozice. Muzeum se otevře návštěvníkům na jaře příštího roku, a to u příležitosti oslav 150 let od svého založení.

„Po téměř třiceti letech se karlovarské muzeum dočká modernizace a návštěvníci se mají rozhodně na co těšit. Expozice bude doslova útočit na jejich smysly. Jedno podlaží přiblíží vznik a historii Karlových Varů, druhé pak dějiny a přírodu Karlovarska. Celkové náklady na rekonstrukci se pohybují ve výši 41 milionů korun,“ uvedla náměstkyně hejtmanky Karlovarského kraje pro oblast kultury a památkové péče Daniela Seifertová.

Zhotovitelem stavebních prací je společnost Bolid M a realizaci expozice provádí sdružení firem Revyko – Etna – Acer design. „Po dvou letech intenzivní práce se blížíme do finále. Byly dokončeny stavební úpravy interiéru, předává se dvůr a fasáda domu, dokončuje se vestavba expozičních panelů a do konce roku budou postaveny veškeré skleněné vitríny a naistalováno osvětlení expozice včetně audiovizuálních technologií,“ upřesnila ředitelka Muzea Karlovy Vary Lenka Zubačová.

Na leden a únor příštího roku je pak naplánován převoz muzejních sbírek, odborná instalace a aranžování vitrín s výstavní grafikou. „Do konce března bude probíhat testování vysoce sofistikovaného ovládacího systému audiovizuálních prvků. Otevření pak plánujeme v průběhu dubna před zahájením lázeňské sezóny,“ doplnila Zubačová. Více informací o rekonstrukci a připravované expozici najdete na internetových stránkách Muzea Karlovy Vary.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 30. 11. 2016 - 08:45