Domů Aktuality Kraj vyhlašuje soutěž o příspěvky na inovace

Kraj vyhlašuje soutěž o příspěvky na inovace

​​Karlovarský kraj dnes vyhlásil veřejnou soutěž o dotace na projekty místních firem v oblasti výzkumu, vývoje a inovací. Na spolupráci podnikatelských subjektů s vědeckovýzkumnými institucemi vyčlenil 2 miliony korun. Pokračuje tak snaha kraje o to, aby firmy obstály v konkurenci i mimo region.

„Dotační titul pomáhá firmám zavést do výroby nebo podnikání inovace, na kterých spolupracují vysoké školy nebo výzkumná pracoviště. Letos se soutěž vyhlašuje už pošesté. Kraj i Karlovarská agentura rozvoje podnikání tímto způsobem podporují inovační prvky v praxi a zároveň získávají důležité informace o potřebách podnikatelů v oblasti výzkumu a vývoje,“ upřesnil ředitel Karlovarské agentury rozvoje podnikání Vlastimil Veselý.

Žádosti o poskytnutí dotace bude možné předkládat v termínu od 1. prosince 2016 do 13. ledna 2017. Každý z žadatelů může získat podporu ve výši až 170 tisíc korun. Hodnocené projekty budou rozděleny do dvou skupin podle zaměření, a sice na projekty orientované na výrobu a na služby. Karlovarský kraj reagoval na potřeby příjemců a učinil vstřícný krok v prodloužení doby realizace projektu, a to přesně o jeden měsíc než tomu bylo doposud. Projekty bude tedy možné uskutečnit od 1. ledna 2017 do 30. listopadu téhož roku.

Potřebné informace najdou zájemci na webu Karlovarské agentury rozvoje podnikání, která dotační titul administruje. Na její pracovníky se rovněž mohou firmy obracet s žádostmi o odbornou metodickou pomoc.


Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 30. 11. 2016 - 15:16