Domů Aktuality Žáci karlovarského gymnázia navštívili Izrael

Žáci karlovarského gymnázia navštívili Izrael

​Studenti Prvního českého gymnázia v Karlových Varech se v září letošního roku zúčastnili výměnného pobytu se školou v Eilatu v Izraeli. O měsíc později přijeli izraelští žáci i do Karlových Varů.


 
​Studenti se nejprve mohli seznámit s památkami Jeruzaléma. Kromě Olivetské hory a Starého města navštívili také památník holokaustu Yad Vashem. Poté se vydali na cestu na jih napříč celým Izraelem, s přestávkou u Mrtvého moře. Třetí den pobytu v Izraeli dorazili do Eilatu, kde je již netrpělivě očekávali žáci partnerské školy. V dalších dnech objevovali život ve městě.

Poté pozvali studenti Prvního českého gymnázia své izraelské přátele do krajského města. Zde se jim snažili ukázat průmysl typický pro tento region, prohlédli si tak například Muzeum Jana Bechera a Moser. Zavítali také do lázeňských lesů a do Krušných hor. Kromě Karlových Varů navštívili také významné památky Prahy a Židovské muzeum. Během pobytů tak měli žáci možnost porovnat se svými vrstevníky kulturu, způsob života či trávení volného času. Výměnu finančně podpořilo město Karlovy Vary.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 25. 11. 2016 - 13:27