Domů Aktuality Karlovarský kraj chce požádat o navýšení kotlíkové dotace

Karlovarský kraj chce požádat o navýšení kotlíkové dotace

​Karlovarský kraj by chtěl využít možnosti nabízené ministerstvem životního prostředí a získat dodatečné finance na výměnu dosluhujících kotlů. Pokud to schválí krajské zastupitelstvo, peníze půjdou těm žadatelům, kteří si budou chtít pořídit výhradně kotle na biomasu nebo tepelná čerpadla.

„Karlovarský kraj původně dostal na kotlíkové dotace od státu 67, 2 milionu korun. Nyní chceme využít možnost navýšení dotací o 6, 7 milionů korun na téměř 74 miliony. Podmínkou navýšení dotace je také vyšší počet vyměněných kotlů z původně požadovaných 440 na 492. To by neměl být problém, protože k 30. červnu letošního roku jsme dostali 625 žádostí. V současnosti úředníci odboru investic a správy majetku postupně vyřizují i žádosti zařazené v zásobníku, jsou téměř na čísle šest set,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Martin Havel.

Nadále platí doba trvání projektu i uznatelnost nákladů vůči konečným uživatelům. „Všechny smlouvy bychom měli uzavřít do 31. prosince 2017. Uznatelnost nákladů, tedy doba pořízení nového kotle, zůstává od 15. července 2015,“ upřesnila vedoucí odboru investic a správy majetku krajského úřadu Věra Tomsová. Výzva k čerpání navýšené části dotace by mohla být vyhlášena na jaře příštího roku.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 25. 10. 2016 - 07:58