Domů Aktuality Kraj řeší komplikace s uzavírkami v chebské dopravě

Kraj řeší komplikace s uzavírkami v chebské dopravě

​​Dvě velké opravy prováděné současně omezily plynulý příjezd řidičů do Chebu a zároveň zkomplikovaly dopravní situaci v centru města. Náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik proto požádal Ředitelství silnic a dálnic, které nechává opravovat dálnici D6 na příjezdu do Chebu od Sokolova, o okamžitou součinnost s dodavatelem prací a s Karlovarským krajem.

„Ředitelství silnic a dálnic nejprve jako investor nechalo omezit dopravu na sjezdu z D6 směrem na Mariánské Lázně. Pak ale dodavatel prací objednaný Ředitelstvím silnic a dálnic bez vědomí investora i kraje provedl uzavírku sjezdu z D6 ve směru na Cheb a výrazně tak zkomplikoval dopravu v okolí města i v centru, kde navíc ve stejné době krajští silničáři opravují Ašskou ulici. Proti tomu jsem se důrazně ohradil a výsledkem mé intervence je to, že ještě dnes bude odstraněno přechodné značení uzavírky a sjezd se otevře,“ vysvětlil Jakub Pánik a dodal, že po dohodě s ŘSD se už nebude opakovat situace, kdy by proběhla uzavírka v dopravě na území regionu bez vědomí krajského úřadu.

Dopravu ve městě omezila i oprava Ašské ulice, kterou provádí Krajská správa a údržba silnic. „Sám jsem úsekem na Ašské ulici projížděl, a nedivím se řidičům, že ztrácejí trpělivost. Je totiž neuvěřitelné, aby byla přes dva týdny vyfrézovaná vozovka a takzvaně se tam nic nedělo. To musí samozřejmě naštvat každého řidiče, proto jsem apeloval na naše silničáře, aby lépe veřejnost informovali o jednotlivých krocích stavby. Po odfrézování totiž v současnosti dochází znovu k posouzení skutečného stavu silnice a stanovuje se způsob a rozsah sanací. Až skončí diagnostika, do 7. září bude kompletně hotova první etapa prací. Kompletně se opravy ukončí 16. října,“ upřesnil Jakub Pánik.  

Vedení Krajské správy a údržby silnic navíc intenzivně jedná se zhotovitelem stavby o možnosti urychlení postupu prací, aby bylo možné dopravní omezení zkrátit na minimum. „Na jedné straně se snažíme, aby se za dobrého počasí opravilo co nejvíc kilometrů krajských silnic. Zároveň si ale uvědomujeme, že by uzavírky měly být natolik koordinované, aby nebránily řidičům v průjezdu městem. Navíc vázne i jejich značení. Situaci se proto snažíme napravit a věřím, že to řidiči a ostatní účastníci silničního provozu na Chebsku pochopí,“ dodal Jakub Pánik.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 30. 8. 2016 - 14:47