Domů Aktuality Pavilon porodnice v Chebu má nový kabát

Pavilon porodnice v Chebu má nový kabát

​Pavilon C chebské nemocnice, ve kterém sídlí gynekologicko-porodnické a onkologické oddělení, se dočkal nové fasády a přístřešku pro sanitní vozy. Akci financoval Karlovarský kraj částkou ve výši 3, 5 milionu korun.

Realizace akce je přitom splněným slibem, který dal obyvatelům města Chebu loni v květnu náměstek krajského hejtmana Jakub Pánik. “Budova prošla postupnými opravami, ale zvenku vypadala pořád zanedbaně. Takže když sem přijížděly maminky přivádět své děti na svět, padala jim pomalu na hlavu omítka. A když už jsme investovali 80 milionů do lineárního urychlovače pro onkologii, která v pavilonu také sídlí, přišlo mi smutné to nedotáhnout do konce,” vysvětlil Pánik. Karlovarský kraj tak v první etapě investoval 2,3 milionu korun do nové fasády na jižní stěně budovy. Na zbývající část si ale museli v Chebu ještě několik měsíců počkat. 

"Nejdřív se musela udělat rekonstrukce kanalizace před pavilonem C. Při opačném postupu  hrozilo, že by se při stavebních pracích mohla poškodit nová fasáda,” uvedl
 Lukáš Holý, technický ředitel Karlovarské krajské nemocnice (KKN), pod kterou Cheb spadá. Tuto část stavby v hodnotě více než půl milionu korun hradila z vlastních zdrojů nemocnice, stejně jako poslední třetí etapu, která skončila v uplynulých dnech. “Během ní se dokončila zbývající část opravy fasády a zároveň i zastřešení přístřešků pro sanitní vozy,” shrnul Holý s tím, že i tuto část v hodnotě 821 tisíc korun financovala KKN. 

Podle hejtmana Karlovarského kraje Martina Havla by ale ani tím neměly investice do chebské nemocnice skončit. “V těchto dnech finišuje výběrové řízení na kompletní dokončení rekonstrukce Nemocnice v Chebu, které zahrnuje výstavbu nového pavilonu, vznik moderních operačních sálů, ale také 170 parkovacích míst pro pacienty i návštěvníky areálu. A pokud vše proběhne jak má, už v říjnu by mohly být zahájeny první stavební práce,” říká hejtman. Součástí nového pavilonu budou mimo jiné také operační sály, porodní sál a další zázemí. Stavba za více než půl miliardy korun by měla být dokončena v roce 2018. 

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 30. 8. 2016 - 13:30