Domů Aktuality Záchranáři a hasiči dnes pomáhali lidem zasaženým bleskem

Záchranáři a hasiči dnes pomáhali lidem zasaženým bleskem

​Silné bouřky v Karlovarském kraji během dneška způsobily nejen zatopení sklepů a komplikovaly bezpečnou jízdu na silnicích. Ve dvou případech museli hasiči a záchranáři pomáhat lidem, které ohrozil úder blesku.

Posádka záchranky zasahovala v Kraslicích, kde se mladý muž před deštěm schoval pod střechu a zasáhl jej blesk odražený od okapu.  K vážnému zranění nedošlo, přesto záchranáři muže odvezli do sokolovské nemocnice na další vyšetření. 

Blesk úřadoval také na letišti v Karlových Varech. „Podle informací letištních hasičů blesk uhodil v blízkosti letadla, kde se pohyboval v tu dobu člověk. Naštěstí zůstal při vědomí a záchranáři jej také převezli do nemocnice, v Karlových Varech,“ upřesnil náměstek hejtmana Jakub Pánik, který společně se zástupci Integrovaného záchranného systému monitoroval situaci v celém regionu.


Aby toho nebylo málo, v Karlových Varech během dneška hořelo v jednom z panelových domů, i když tentokrát požár neměla na svědomí bouřka. Nikdo z obyvatel paneláku nebyl ohrožen na životě, dva lidé se nadýchali kouře. Hasiči požár úspěšně zlikvidovali. „Hasiči i záchranáři zůstávají i nadále připraveni v případě potřeby zasáhnout. Děkuji za jejich nasazení při dnešních akcích a apeluji na všechny obyvatele regionu, aby byli opatrní a přizpůsobili své aktivity výkyvům počasí,“ uzavřel Jakub Pánik.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 27. 7. 2016 - 17:41