Domů Aktuality Výstava představí známé projekty Barrandov Studia

Výstava představí známé projekty Barrandov Studia

​Od neděle 3. července můžete zavítat do Interaktivní galerie Becherova vila v Karlových Varech na výstavu "Barrandov - víc než studio", která připomene 85 let existence slavných filmových ateliérů. Návštěvníky čeká filmová kavárna s dobrou kávou, možnost vyfotit se ve filmových dekoracích nebo besedovat s herci a filmovými tvůrci.

Akci připravily Barrandov Studio a Barrandovský Fundus pod vedením Věry Krátké.  Výstava představí mnoho významných filmových a televizních projektů, které vznikly v posledních letech za účasti studia – je to například historická série Borgia, oblíbený seriál z produkce BBC Tři mušketýři, divácky úspěšný český seriál První republika a řada dalších. Filmovou atmosféru podtrhnou originální kostýmy, rekvizity a nábytek.
 
Hned 3. července se od 14 hodin uskuteční diskuse "85 minut" s herečkami Danielou Kolářovou a Zuzanou Kronerovou, hercem Pavlem Zedníčkem a producentem Jaromírem Kallistou.V úterý 5. července se od 14 hodin uskuteční beseda se scénografem Allanem Starskim, držitelem amerického Oscara za snímek Schindlerův seznam, s architektem Jindřichem Kočím a vedoucím dekorací Barrandov Studia Štěpánem Červeným.V pátek 8. července od 14 hodin představí filmový historik Pavel Jiras svou novou knihu "Barrandov Nezapomenutelní - Miloš Forman".

Expozice bude k vidění do 18. září 2016, v době konání Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary denně od 10 do 19 hodin, po 9. červenci pak od 10 do 17 hodin.

 


Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 30. 6. 2016 - 08:01