Domů Aktuality ​Karlovarský filmový festival začíná již tento pátek

​Karlovarský filmový festival začíná již tento pátek

​V Karlových Varech vrcholí přípravy na jednapadesátý ročník Mezinárodního filmového festivalu.Těšit se můžete na bohatou filmovou projekci, slavné tvůrce a herce a pestrý doprovodný program. Hlavním partnerem akce, která bude probíhat až do 9. července, je Karlovarský kraj.


Festival představuje každoročně na dvě stovky filmů z celého světa. Hlavní hvězdou letošního ročníku bude americký filmový a divadelní herec Willem Dafoe, který převezme Křišťálový glóbus za mimořádný přínos světové kinematografii. Zahájení filmové přehlídky ozdobí i irský herec Jamie Dornan. Ten bude jednou z osobností delegace k úvodnímu snímku Anthropoid, který čeká v Thermalu světová premiéra. Cenu prezidenta festivalu si pak odnese francouzský herec Jean Reno, americký scenárista, režisér a producent Charlie Kaufman nebo česká herečka Jiřina Bohdalová.

Kromě bohaté filmové projekce se mohou návštěvníci těšit na pestrý doprovodný program. Po úspěchu velkého loňského zahajovacího koncertu skupiny Lucie bude i tentokrát rozjezd festivalu spojen s hudbou a tradičním ohňostrojem. V pátek jsou všichni zváni na koncert slavných filmových melodií před hotel Thermal organizovaný ve spolupráci s Českým národním symfonickým orchestrem. Více informací o programu najdete na internetových stránkách festivalu.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 29. 6. 2016 - 15:03