Domů Aktuality Krajská nemocnice posiluje odborné aktivity

Krajská nemocnice posiluje odborné aktivity

​V našem kraji se už brzy uskuteční hned pět odborných zdravotnických konferencí, které pořádá nebo se na nich podílí Karlovarská krajská nemocnice (KKN). Zúčastní se jich stovky lékařů a sester z celé České republiky i ze zahraničí. Nemocnice touto cestou výrazně posiluje své aktivity na odborném poli.
První z plánovaných akcí, 78. kongres České společnosti otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku, odstartuje v Karlových Varech už ve středu 1. června.   „Chceme, aby ruku v ruce se zlepšováním zázemí a přístrojového vybavení nemocnice šla i možnost odborného růstu lékařů a sester. Právě spolupořádání odborných vzdělávacích akcí považujeme za určitý impuls,” řekl Josef März, generální ředitel KKN​. Na kongres zamíří na pět stovek lékařů především v oboru ORL.  „Je to příležitost, jak prezentovat Karlovarskou krajskou nemocnici i v odborných kruzích. Máme tak jedinečnou možnost ukázat lékařům z jiných částí země, že KKN je moderním a špičkovým pracovištěm. A že pokud uvažují o další kariéře, je právě KKN ta správná volba,” zdůraznil Jakub Pánik, náměstek hejtmana Karlovarského kraje. Podle něj 1,5 miliardy korun, které v posledních letech kraj do nemocnice investoval, posunuly kvalitu zařízení z typické okresní nemocnice minimálně o úroveň výše.  

Prezidentem kongresu je primář karlovarského ORL  Radko Vichnar. Ten upozornil, že tyto události obvykle organizují odborné kliniky a to, že s podobnou aktivitou přichází také krajská nemocnice, je relativně neobvyklé. „Je to vůbec první takhle velká akce, která se v nemocnici pořádá. Je akreditováno 450 lidí a celkový počet bude kolem pěti stovek,” vyčíslil Vichnar.  Program bude zaměřen především na budoucnost oboru.  Diskutovat by se mělo mimo jiné o onkologických onemocněních, nebo léčba nedoslýchavosti u dětí. 

Ve středu 15. června se pak v krajském městě za účasti zhruba dvou stovek lékařů odehraje 20. česko-slovenský kongres o infekčních nemocech. Právě KKN je totiž jedinou nemocnicí v kraji, která zajišťuje lůžkovou infekční péči a je tak pro region zcela klíčová. V září v Karlových Varech proběhne také kardiologická konference o ischemické chorobě srdeční a novinkách v oboru v roce 2016, nebo Mezioborová konference lékařů a sester.

Sérii uzavře konference EMIR 2016. Koná se od 8. do 9. prosince a bude se zabývat využitím radiologie v urgentní medicíně.“Karlovarská krajská nemocnice je už dnes klíčovým pracovištěm z pohledu poskytování urgentní péče. Díky akreditacím jednotlivých oddělení je zároveň místem, kde se vzdělávají lékaři i z ostatních nemocnic v kraji. Takže rozšíření těchto aktivit na celostátní a mezinárodní úrovni je jen dalším logickým krokem, který potvrzuje, že KKN hraje důležitou roli v celoživotním vzdělávání lékařů,” dodal Jakub Pánik.   

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 31. 5. 2016 - 14:15