Domů Aktuality Nenechte si ujít Den otevřených dveří v Becherově vile

Nenechte si ujít Den otevřených dveří v Becherově vile

​V sobotu 28. května se Interaktivní galerie Becherova vila v Karlových Varech otevře malým i velkým návštěvníkům. Akci, která se bude konat u příležitosti oslav 700. výročí narození Karla IV., finančně podpořil Karlovarský kraj. Bohatý program začíná v půl druhé odpoledne.


Den otevřených dveří s podtitulem „Karel IV. a jeho doba“ zahájí koncert plzeňské skupiny Elthin, která zahraje skladby z období gotiky. Od 14 hodin se budou v salonku, ateliérech i zahradním domku konat nejrůznější výtvarné dílny. Zájemci si tak budou moci vyrobit například pečetidla, rodové erby, šperky, vitráže či keramické kachlíky inspirované gotickou architekturou.

Ve 14 hodin proběhne komentovaná prohlídka Becherovy vily včetně výstavy, která je věnovaná domorodému umění Afriky. V 15:30 hodin se návštěvníci mohou těšit na sokolnické vystoupení. Chybět nebudou ani šermířská klání, ukázky rytířské zbroje a atrakce pro nejmenší. Odpolední program bude završen loutkovou pohádkou Babice Břidlice a přednáškou kurátorky Štěpánky Chlumské, jež bude hovořit o uměleckých dílech z lucemburského období.

Podrobný program najdete na internetových stránkách galerie.

Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 25. 5. 2016 - 10:04