Domů Aktuality Do Karlovarského kraje přijede „Revolution Train“

Do Karlovarského kraje přijede „Revolution Train“

​„Revolution Train“, neboli revoluční protidrogový vlak, je unikátní projekt, který rozšiřuje dosavadní přístupy a metody protidrogové prevence. Zaměřen je na cílovou skupinu dětí a mládeže ve věku od 10 do 17 let. V rámci svého turné po českých městech v květnu zavítá do Karlovarského kraje.
​Vlakovou soupravu „Revolution Train“ tvoří celkem šest vagonů. Ty jsou uzpůsobeny do podoby multimediálních interaktivních sálů, v nichž se v několika rovinách odehrává příběh o příčinách, vývoji a důsledcích drogové závislosti. Návštěvníci protidrogového vlaku tímto příběhem procházejí a aktivně se stávají jeho účastníky. Jednotlivé části vlaku představují například drogové doupě, vězení či policejní vyšetřovnu. Cílem celého projektu je zprostředkování autentického zážitku, který je pro běžný život nedostupný.

Na protidrogový vlak se mohou školy a další zájemci těšit od 9. do 14. května v Aši, od 16. do 22. května v Chebu. 23. května v Sokolově a 24. května v Karlových Varech. Kromě prohlídky vlaku se na toto téma uskuteční také řada doprovodných akcí. V Aši mimo jiné proběhne 10. května za účasti odborníků z České republiky i z Německa tisková konference pod názvem „Aktuální stav drogové scény v českoněmeckém pohraničí“. Představeny budou závěry odborného workshopu či role protidrogového vlaku při rozvíjení možností přeshraniční spolupráce.

Partnery projektu je Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy ČR, Národní protidrogová centrála Policie ČR a Národní protidrogový koordinátor. Více informací o projektu a možnostech rezervace naleznete na internetových stránkách pořadatele.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 29. 4. 2016 - 09:48