Domů Aktuality Česká a čínská společnost podepsaly smlouvu o spolupráci

Česká a čínská společnost podepsaly smlouvu o spolupráci

​Na Krajském úřadě Karlovarského kraje se sešli zástupci firmy Czech Industry Group a Shijiazhuang Zhongxing Machinery k slavnostnímu podpisu smlouvy, která zahajuje výstavbu výrobního podniku v Sokolově. Investice za více než jednu miliardu korun zaměstná přibližně 200 lidí. 
​Česká strojírenská společnost se sídlem v Sokolově a čínská společnost z provincie Hebei postaví závod na výrobu disků pro automobily a zemědělskou techniku podle unikátní čínské patentované technologie. Výhodou výrobků je vyšší kvalita díky bezesvárové výrobě a nižšímu počtu úkonů linky, než jak se disky standardně ve světě vyrábějí.

Smlouvu po přibližně půlročním vyjednávání jak v Číně, tak i v České republice, podepsali představitelé obou společností za účasti náměstka hejtmana Karlovarského kraje Miloslava Čermáka, starosty města Sokolov Jana Picky a poslance Parlamentu ČR Jaroslava Borky. Za čínskou stranu pozvání přijala náměstkyně ministra obchodu provincie Hebei paní Ren Zhuoping či zástupce velvyslance Číny v České republice. „Chtěl bych zde přivítat naše zahraniční hosty a jsem rád, že se podařilo ve velmi krátkém čase uskutečnit dohodu o zahájení výstavby nových výrobních hal v Sokolově. Tento projekt jistě přispěje ke zvýšení zaměstnanosti v Karlovarském kraji a především na Sokolovsku,“ uvedl náměstek hejtmana Miloslav Čermák.

Obě společnosti propojila česko-čínská asociace GRAND EUROPE ASSOCIATION, která stála u zrodu jednání a po celou dobu asistovala u vyjednávání obchodu a zajišťování odborných poradenských služeb.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 29. 4. 2016 - 13:58