Domů Aktuality Hlasujte v soutěži Žena regionu

Hlasujte v soutěži Žena regionu

V minulém měsíci proběhla nominace žen, které si dle svého okolí zaslouží ocenění a veřejné uznání. I v našem kraji již bylo navrženo jedenáct kandidátek. Hlasovat pro ně v rámci již sedmého ročníku celonárodní soutěže Žena regionu můžete až do 28. března.

​O titul Žena regionu se ucházejí ženy v kategoriích: podnikání, politika a veřejná správa, vzdělávání, věda a výzkum, zdravotnictví a charitativní činnost, umění, kultura a sport. Nominovat své favoritky mohli lidé do 1. března 2016, nyní probíhá internetové hlasování, a to až do Velikonočního pondělí. 

Projekt Žena regionu patří všem ženám, které svým aktivním přístupem motivují a obohacují ostatní, podílejí se na veřejném životě, pomáhají nemocným, dětem či zvířatům nebo přispívají ke zlepšení a rozvoji regionu, v němž žijí. „Nejedná se přitom jen o veřejně známé a úspěšné osobnosti, ale především o obyčejné ženy, o jejichž smysluplných a nezištných aktivitách nemá veřejnost ani média většinou ani tušení. Právě pro ně vyhlašujeme od roku 2009 celonárodní soutěž, jejímž cílem je ocenit úsilí těchto výjimečných žen a zviditelnit jejich práci a výsledky,“ uvedla zakladatelka projektu Denisa Kalivodová.
 
Za Karlovarský kraj byly nominovány Alexandra Jančová, Martina Kalendová, Marie Lokingová, Lada Macečková, Walburga Mikešová, Helena Němcová, Erika Pavlová, Anna Plačková, Lucie Poláková, Martina Šilhánová a Pavla Štěrbová. Na webu soutěže se můžete seznámit s příběhy jednotlivých žen a udělit jim svůj hlas. Nad letošním ročníkem soutěže převzal záštitu Senát Parlamentu České republiky v čele s předsedou Milanem Štěchem a Asociace krajů České republiky v čele s Michalem Haškem.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 24. 3. 2016 - 10:06