Domů Aktuality Radní odměnil mladé olympioniky

Radní odměnil mladé olympioniky

​Medailisté z Her VII. zimní olympiády dětí a mládeže si včera na krajském úřadě převzali odměny v podobě šeků na sportovní vybavení. Radní pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Edmund Janisch poděkoval i jejich trenérům a rodičům.

Do Ústeckého kraje, kde se v letošním roce konaly Hry VII. zimní olympiády dětí a mládeže, odjela z našeho regionu 87 členná výprava. Sportovci soutěžili v disciplínách, jako bylo alpské lyžování, akrobatické lyžování, běžecké lyžování, biatlon, krasobruslení, lední hokej, rychlobruslení, snowboarding a šachy. Oproti předchozí zimní olympiádě si naši nejmenší polepšili a domů si nakonec odvezli sedm medailí.

Nejúspěšnější jednoznačně byla talentovaná snowboardistka Marie Kreisingerová, která vybojovala jednu zlatou a dvě bronzové medaile. Hned za ní se umístil Roman Zaňka, jenž ve stejném sportovním odvětví obsadil skvělé druhé a třetí místo. Úspěch snowboardistů završil Sebastian Horník se stříbrnou medailí. Krásný výkon předvedl i krasobruslař Matyáš Bělohradský, který si na ledě vybruslil zlato.

První dva jmenovaní medailisté se včera zúčastnili setkání na krajském úřadě, kde jim radní pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Edmund Janisch slavnostně předal šeky na sportovní vybavení. Za Sebastiana Horníka převzal odměnu jeho otec Jan Horník. „Rád bych poděkoval všem medailistům za skvělou reprezentaci Karlovarského kraje, udělali jste nám opravdu velkou radost. Samozřejmě nemohu opomenout ani trenéry, kteří se podíleli na přípravě, a rodiče, bez jejichž podpory by to také nešlo,“ uvedl Janisch.

Na setkání dorazil rovněž trenér z Local parks na Neklidu Filip Majkus, který stojí za úspěchem snowboardistů. S radním hovořil nejenom o financování sportu, ale také například o špatných podmínkách, které panují v lyžařských areálech. „Potřebujeme, aby děti mohly trénovat každý týden. V Čechách ale narážíme na to, že to dost dobře nejde, a to kvůli špatným sněhovým podmínkám,“ upřesnil Majkus. Jan Horník pak prozradil, že se plánuje výstavba tréninkového střediska na Božím Daru, kde by mohla probíhat celoroční příprava.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 24. 3. 2016 - 09:41