Domů Aktuality Ostrovští gymnazisté bodovali v jazykových soutěžích

Ostrovští gymnazisté bodovali v jazykových soutěžích

​Mimořádného úspěchu v celostátních soutěžích Angličtinář a Němčinář roku dosáhli žáci Gymnázia Ostrov. Z obou dvou soutěží, které prověřují jazykové znalosti a dovednosti studentů, si škola odnesla krásná třetí místa.

​Soutěž Angličtinář roku se letos konala již popáté. Úkolem studentů bylo zasednout ve stejný den a stejný čas k počítačům a vyplnit co nejrychleji a co nejsprávněji on-line test z anglického jazyka. Jeho součástí bylo nejenom čtení a poslech, ale i práce s videem.V letošním ročníku navíc žáci mohli poprvé poměřit síly i se studenty ze zahraničí.

V konkurenci 254 přihlášených tuzemských škol se Gymnáziu Ostrov podařilo vybojovat skvělé třetí místo, mezi školami z 19 evropských zemí pak obsadilo neméně pěkné sedmé místo. „Ze 6 311 studentů z celé České republiky skončili hned dva naši v první dvacítce. Považujeme to za obrovský úspěch, neboť konkurence v této soutěži rok od roku stoupá,“ uvedl zástupce ředitele školy Jiří Fresser.

V obdobném duchu probíhala i soutěž Němčinář roku. Letošního klání se zúčastnilo 1736 žáků ze 113 středních škol. „V celkovém pořadí obsadilo Gymnázium Ostrov rovněž třetí místo, přičemž Jana Picurová ze septimy A dosáhla na vynikající sedmou příčku,“ doplnil Jiří Fresser.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 25. 2. 2016 - 13:34