Domů Aktuality Kurz naučí, jak se chránit proti kybernetickým útokům

Kurz naučí, jak se chránit proti kybernetickým útokům

​Krajská knihovna v Karlových Varech si ve spolupráci se spolkem Biblio Karlovy Vary připravila pro své návštěvníky pětidílný kurz, který poradí, jak čelit internetovému nebezpečí. Přednášejícími lektory jsou specialista na kybernetickou kriminalitu Roman Kohout a klinický psycholog Radek Karchňák.
Díky podpoře Nadačního programu vzdělání ČSOB bude ve spolupráci s Policií České republiky v dubnu zahájen bezplatný pětidílný kurz. Ten je určen cílovým skupinám, které jsou v on-line prostředí nejvíce ohrožené, jako jsou děti a mládež, jejich rodiče a pedagogové nebo senioři. Zúčastnit se ho však může každý.

Vzdělávací cyklus si klade za cíl pojmenovat jednotlivá nebezpečí, která v on-line prostředí hrozí, a naučit se jim předcházet či je řešit. Účastníci se dozvědí, jak ochránit svůj počítač či mobilní telefon, jak se bezpečně chovat na internetu a sociálních sítích nebo jak se nenechat zmást podvodnými technikami. Kurz se bude zabývat i kyberšikanou a tím jak ochránit děti i dospělé.

Zájemci se mohou od 1. února hlásit přes webový formulář na internetových stránkách knihovny nebo přímo v informačním středisku knihovny ve Dvorech. Semináře ve společenském sále knihovny budou probíhat vždy v úterý od 16:30 do 18:30 hodin.

Termíny konání:

12. 4. 2016 - Internetové NE-bezpečí - druhy nebezpečí, ochrana připojení PC a mobilních telefonů
lektor: R. Kohout

19. 4. 2016 - Sociální sítě - popis, funkce, rizika, sociální inženýrství, právní rozbor chování na sociálních sítích
lektor: R. Kohout

26. 4. 2016 - Kyberšikana - rozdíl oproti klasické šikaně, druhy šikany, způsoby ochrany
lektor: R. Kohout

3. 5. 2016 - Psychologický dopad kybernetické kriminality na oběti
lektor: Mgr. Karchňák

10. 5. 2016 - Internetové NE-bezpečí - kazuistika – příklady z praxe
lektor: R. Kohout
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 28. 1. 2016 - 15:01