Domů Aktuality Kraj vypíše znovu soutěž na stanici hasičů na letišti

Kraj vypíše znovu soutěž na stanici hasičů na letišti

​Karlovarský kraj zopakuje výběr firmy, která na mezinárodním letišti v Karlových Varech postaví novou budovu záchranné a požární služby. Výsledky původní soutěže krajská rada zrušila, protože vítězná firma Jurica s nabídkovou cenou 26,6 milionu korun nakonec odmítla podepsat smlouvu a v pořadí druhý Metrostav byl už téměř o 3 miliony korun dražší. 

 „Cenový rozdíl mezi vítězem a druhým uchazečem činil bezmála deset procent hodnoty zakázky. Kvůli hospodárnému nakládání s finančními prostředky jsme se proto rozhodli zadávací řízení zrušit a vypsat nové, jehož jediným kritériem bude opět nejnižší cena. Očekáváme, že v opakované soutěži dosáhneme výhodnějších podmínek, než kdybychom uzavřeli smlouvu s druhým v pořadí,“ vysvětlil náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik.

Krajští radní se dnes na mimořádném zasedání vypořádali s námitkou druhého Metrostavu, kterému vadil způsob a nedostatečné odůvodnění zrušení soutěže. Radní ukončení soutěže potvrdili a své původní rozhodnutí doplnili o podrobnější vysvětlení.

Vynucený posun zahájení stavby stanice záchranářů nepředstavuje zásadní problém. V podmínkách karlovarského letiště, které leží v nadmořské výšce 600 metrů, by stejně mohly být práce zahájeny s velkou pravděpodobností až na jaře příštího roku.

Nová budova hasičské záchranné stanice nahradí starou nevyhovující. Objekt budou tvořit garáže, administrativní část a místnost operačního střediska s výhledem na vzletovou a přistávací dráhu. S financováním pomůže Karlovarský kraj částkou 14,1 milionu korun, zbytek pokryje krajská společnost Letiště Karlovy Vary z našetřeného zisku z uplynulých let.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 17. 12. 2015 - 13:50