Domů Aktuality Kraj zve na adventní jarmark s hejtmanským punčem

Kraj zve na adventní jarmark s hejtmanským punčem

​V předvánoční čas připravil Karlovarský kraj pro malé i velké obyvatele regionu adventní jarmark se stánky plnými vánočních dobrot, s produkty místních farmářů a s pestrým výběrem originálních vánočních dekorací. Akce se bude konat 11. prosince 2015 od 13 do 17 hodin v areálu krajského úřadu v Karlových Varech Dvorech.
​„Srdečně zveme k návštěvě jarmarku všechny, kteří rádi vymění hektický předvánoční zmatek za příjemnou adventní atmosféru s koledami a vánočními drobnostmi pro radost,“ řekl hejtman Karlovarského kraje Martin Havel, který bude příchozím nabízet horký punč zdarma nebo za dobrovolný příspěvek na opravu památek. „Ještě než se adventní jarmark uskuteční, mohou zájemci na krajských internetových stránkách hlasovat pro některou ze tří památek v našem regionu, které sice patří k těm menším, ale zaslouží si naši pozornost. Památka s největším počtem hlasů získá výtěžek z dobrovolných příspěvků na potřebné opravy,“ vysvětlil hejtman. Lidé mohou dát svůj hlas na krajských stránkách příspěvku na obnovu kovaného kříže v Krásném Údolí, na rekonstrukci křížků ve Žluticích nebo na opravu střechy haltýře v Salajně na Chebsku.

Během jarmarku zazní koledy a vánoční melodie souborů z Gymnázia Ostrov, Střední odborné školy pedagogické, gymnázia a vyšší odborné školy Karlovy Vary, Základní umělecké školy Antonína Dvořáka nebo z Prvního českého gymnázia v Karlových Varech. Lahodný punč připraví studenti Středního odborného učiliště stravování a služeb Karlovy Vary. Pro návštěvníky jarmarku bude připraven dostatek míst k parkování přímo v areálu krajského úřadu.
 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 30. 11. 2015 - 12:15