Domů Aktuality Chebské muzeum zve na adventní trh

Chebské muzeum zve na adventní trh

​Muzeum Cheb si na sobotu 28. listopadu připravilo tradiční adventní trh. Přijďte i vy nasát pravou vánoční atmosféru, která bude provoněná vanilkou, skořicí nebo jehličím. Akce s bohatým programem pro malé i velké začíná v 10 hodin dopoledne.

Muzejní adventní trh se letos koná již po sedmnácté. Návštěvníci si budou moci vybrat ze široké nabídky rukodělných výrobků a chybět nebudou ani nápady na vánoční výzdobu. Pracovníci muzea budou přímo před zraky příchozích péct tradiční i méně známé druhy cukroví. Ochutnávat se budou nejrůznější vánoční jídla.

Pro děti jsou připravené adventní hrátky s knihovnou, výtvarná dílna či vánoční pohádka s názvem "Vánočka", se kterou do muzea přijede Divadlo Letadlo. Rušno bude po celý den také ve Valdštejnské obrazárně, která ožije nejen dětským zpíváním, ale také recitací. Všechny návštěvníky bez rozdílu věku potěší svým vystoupením karlovarský DaD kvintet.

K adventnímu a vánočnímu času v Muzeu Cheb neodmyslitelně patří výstava dětských školních výtvarných prací. Ta letošní je na téma „My Tři králové jdeme k vám“. Výstava bude opět soutěžní a prvním dnem, kdy budete moci dát svůj hlas té nejlepší práci, bude právě sobota 28. listopadu.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 27. 11. 2015 - 11:15