Domů Aktuality Senioři v Perninku májí od nynějška nové, moderní pokoje

Senioři v Perninku májí od nynějška nové, moderní pokoje

​V Domově pro seniory v Perninku byl dokončen projekt s názvem „Domov pro seniory v Perninku. Stavební úpravy – Úprava přízemí pavilonu B – 6 pokojů“, v rámci něhož byla za finanční podpory Karlovarského kraje provedena kompletní rekonstrukce a modernizace šesti dvoulůžkových pokojů.

Od července letošního roku zde stavební firma Credostav modernizovala pokoje v celkové hodnotě bezmála 1,7 milionu korun. „Místnosti, které prošly rekonstrukcí, slouží především imobilním klientům či klientům, kteří se pohybují pomocí zdravotních pomůcek. Proto jsem rád, že jsou nové pokoje přizpůsobeny možnostem těchto klientů a vybaveny tak, aby bydlení zde bylo nejen moderní, ale také příjemné,“ uvedl náměstek hejtmana Miloslav Čermák.

V  rámci stavebních úprav byla provedena také výměna rozvodů, položeny podlahové krytiny či instalováno nové osvětlení. Vzhledem k potřebám klientů došlo také k rozšíření vstupních prostor pro usnadnění pohybu a poskytování zdravotní péče, či k pořízení nového moderního nábytku pro lepší komfort bydlení.

 „Rád bych poděkoval všem, kteří se na stavebních úpravách podíleli. Protože rekonstrukce probíhala za plného chodu Domova, patří díky především klientům za jejich trpělivost, ale také všem zaměstnancům za práci ve ztížených podmínkách. Věřím, že tyto nové pokoje zcela určitě zpříjemní bydlení, ale také umožní lepší poskytování péče o klienty Domova,“ uvedl ředitel Domova pro seniory Alfréd Hlušek.

Touto investiční akcí však modernizace Domova pro seniory Pernink nekončí. Na příští rok jsou naplánovány další akce. „V rozpočtu Karlovarského kraje máme připraveny finanční prostředky ve výši 5,1 mil. Kč, za které bude realizován nový evakuační výtah ve střední části Domova. Tím bude dosaženo plné bezbariérovosti objektu. Také v dalších letech se počítá s postupnou modernizací tohoto pobytového sociálního zařízení“ uzavřel náměstek Čermák.
Za stránku zodpovídá Frimlová Věra Kořánová
Datum aktualizace 26. 11. 2015 - 13:11