Domů Aktuality Vedení kraje ocenilo mladé olympioniky

Vedení kraje ocenilo mladé olympioniky

​Hejtman Karlovarského kraje Martin Havel a radní pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Edmund Janisch se dnes setkali s medailisty z Her VII. letní olympiády dětí a mládeže. Mladí sportovci byli za vynikající výsledky odměněni dárkovými poukázkami na oblečení a vybavení. Poděkování patřilo i jejich trenérům a rodičům.
Do západočeské metropole, kde se v letošním roce konaly Hry VII. letní olympiády dětí a mládeže, odjela v červnu 164 členná výprava. Talentovaní sportovci z našeho kraje nakonec v Plzni vybojovali čtrnáct cenných kovů, z toho čtyři zlaté, dvě stříbrné a osm bronzových medailí. Nejúspěšnější byli jednoznačně v atletice, následovala sportovní střelba, plavání a karate. Soutěžícím se dařilo i v hokejbale či beachvolejbale.

„Oproti loňskému roku, kdy sportovci přivezli ze Zlína devět medailí, je to pokrok. Vím, že je to stálo velké úsilí. Rád bych jim proto poděkoval za to, jak skvěle reprezentovali náš kraj,“ uvedl hejtman Martin Havel.

Všichni medailisté byli odměněni dárkovou poukázkou v hodnotě 2 tisíc korun a drobnými upomínkovými předměty. Oblečení, ve kterém v Plzni soutěžili, jim zůstalo od Karlovarského kraje na památku. Na závěr mohli mladí sportovci ještě vyzpovídat dvě hokejové hvězdy HC Energie Karlovy Vary – Radka Dudu a Radima Bičánka, kteří přijali pozvání na setkání.

OCENĚNÍ SPORTOVCI

ATLETIKA 
Matěj Nádhera (1. místo 60 m starší žáci, 3. místo 300 m starší žáci)
Jan Lališ (3. místo oštěp starší žáci)
Matěj Nádhera, Radek Dojčar, Jiří Stark, Jan Ullmann (3. místo 4 x 60 m starší žáci)

BEACHVOLEJBAL 
Natálie Dršková, Kateřina Kloudová (2. místo turnaj dvojic - U16 – starší žákyně)

HOKEJBAL  
Otakar Šik, David Novotný, Tomáš Jílek, Vít Jiskra, Filip Bernáth, Patrik Šťastný, Radek Prošek, Daniel Zavřel, David Cankov, Jan Radosta, František Klejna, Jakub Ptáček, Martin Doubek, Adam Horák, David Holub, Dominik Šedivý, Daniel Poizl (1. místo turnaj družstev – starší žákyně a žáci)

KARATE
Patricie Pažinová (3. místo kumite jednotlivci – starší žákyně do 45 kg)
Marek Dědek, Jan Prokop, Patricie Pažinová (3. místo kata team – starší žáci a žákyně)

PLAVÁNÍ 
Isabela Zekuciová (3. místo 100 m znak starší žákyně, 3. místo 200 m znak starší žákyně, 3. místo 200 m polohový závod starší žákyně)

SPORTOVNÍ STŘELBA 
Denisa Bezděčná (1. místo vzduchová pistole dorostenky, 2. místo sportovní pistole dorostenky)
Antonín Tupý (1. místo sportovní pistole dorostenci)
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 30. 9. 2015 - 15:18