Domů Aktuality Přestavba oddělení dlouhodobě nemocných úspěšně pokračuje

Přestavba oddělení dlouhodobě nemocných úspěšně pokračuje

Karlovarský kraj nechává v těchto dnech rekonstruovat další část nemocnice v Sokolově. V polovině června letošního roku zahájili stavebníci modernizaci oddělení dlouhodobě nemocných v pavilonu D. Oddělení bude mít 36 lůžek, nové centrální sociální zařízení či sesternu s přípravnou léků.

​„Práce probíhají podle harmonogramu a celá přestavba by tedy měla být hotova v polovině listopadu letošního roku. Karlovarský kraj letos do investic v sokolovské nemocnici vložil okolo 100 milionů korun a v příštím roce bude v revitalizaci pokračovat. Chtěli bychom zahájit například rekonstrukci operačních sálů a chirurgického oddělení,“ uvedl náměstek hejtmana Jakub Pánik během kontrolního dne stavby.

Výše celkových nákladů přestavby oddělení dlouhodobě nemocných sokolovské nemocnice dosahuje 18 milionů korun. Rekonstrukci provádí firma SUAS – stavební s r.o. V západním křídle pavilonu D vzniká osm třílůžkových a šest dvoulůžkových pokojů včetně vybavení pro stravování hospitalizovaných pacientů přímo na pokojích. Klientům bude na stejném patře k dispozici centrální sociální zařízení uzpůsobené potřebám osob s omezenou schopností pohybu a orientace. Dále dojde ke zřízení sesterny, kanceláře pro vrchní sestry a hovorny. „V současnosti máme hotové hrubé omítky, provádíme sádrokartonové konstrukce a budeme pokračovat na výměně střešní krytiny,“ uvedl stavbyvedoucí akce Josef Mertos.

Podle zdravotní ředitelky Nemocnice Sokolov Renáty Baranové má oddělení dlouhodobě nemocných stoprocentní obložnost a pacienti různého věku se zde léčí dva týdny až několik měsíců. Nemocní i zdravotníci, kteří se o ně starají, tak budou mít nové komfortní zázemí s potřebným vybavením.

 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 26. 8. 2015 - 17:19