Domů Aktuality Karlovarský filmový festival startuje tento pátek

Karlovarský filmový festival startuje tento pátek

​Již po padesáté se v letošním roce uskuteční Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary. Oslavy jubilea budou probíhat ve velkém stylu. V ulicích lázeňského města se odehraje open-air zahajovací party plná nevšedních zážitků.


Mezinárodní filmový festival, který se každoročně koná za podpory Karlovarského kraje, bude probíhat od pátku 3. července do soboty 11. července. Hlavní hvězdou letošního ročníku bude uznávaný americký herec Richard Gere, který převezme Křišťálový glóbus za mimořádný přínos světové kinematografii. Na červeném koberci nebudou chybět ani další známé osobnosti, jako je například Harvey Keitel nebo Jamie Dorman. Cenu prezidenta festivalu za přínos české kinematografii si odnese herečka Iva Janžurová.

Padesátý ročník zahájí velká úvodní open-air party před hotelem Thermal, na kterou budou mít všichni návštěvníci vstup zdarma. Pro každého, kdo dorazí s motýlkem, budou navíc připraveny bonusy od partnerů festivalu. Papírového motýlka lze získat i při zakoupení jakéhokoliv typu festivalového pasu. Ženám pak stačí, když si namalují rty červenou rtěnkou.

V osm hodin začne před hotelem Thermal koncert kapel Portless a Pilot a poté bude následovat vystoupení jedné z nejpopulárnějších hudebních skupin Lucie. O dvě a půl hodiny později se uskuteční audiovizuální představení skupiny SPAM, založené na umělecké recyklaci padesátileté historie filmové přehlídky. Autory představení jsou Vladimir 518, Ondřej Anděra a David Vrbík. Zhruba hodinu před půlnocí rozzáří nebe nad městem ohňostroj a na Mlýnské kolonádě bude mít premiéru celovečerní dokument o historii festivalu, jenž pod názvem Filmová lázeň natočil Miroslav Janek.

V následujících dnech se kromě bohaté filmové projekce mohou návštěvníci těšit na pestrý doprovodný program. Více informací najdete na internetových stránkách festivalu.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 29. 6. 2015 - 12:19