Domů Aktuality Karlovarský kraj veze z olympiády dětí a mládeže 14 medailí

Karlovarský kraj veze z olympiády dětí a mládeže 14 medailí

​Hry sedmé letní olympiády dětí a mládeže ČR, které probíhaly od neděle do čtvrtka v Plzni, jsou u konce. Výprava sportovců Karlovarského kraje vybojovala v šesti sportovních disciplínách celkem čtrnáct cenných kovů.


Během čtyř olympijských dnů na 2300 sportovců z čtrnácti krajů porovnávali své síly a bojovali o 150 sad medailí celkem ve 20 sportech. Výpravě Karlovarského kraje se podařilo získat čtyři zlaté, dvě stříbrné a osm bronzových medailí. O první místa se postarali Denisa Bezděčná a Antonín Tupý, kteří si zlato vystříleli střelbou ze vzduchové a sportovní pistole, Matěj Nádhera během na 60m a hokejbalový tým Karlovarského kraje, který ve finálovém zápase suverénně přehrál hokejbalisty Hlavního města Prahy.

Stříbro v plážovém volejbale uhrály Natálie Dršková a Kateřina Kloudová ve finálovém zápase s Moravskoslezským krajem. Druhá stříbrná medaile patřila opět Denise Bezděčné, která tentokrát mířila na cíl ze sportovní pistole. O zbylých osm bronzových medailí se v atletice zasloužili tým štafetových běžců ve složení Jan Lališ, Matěj Nádhera, Jiří Stark a Jan Ullmann, Matěj Nádhera během na 300m, Jan Lališ v hodu oštěpem. O dvě třetí místa se postarali karatisté Patricie Pažinová v kumite jednotlivců a tým kraje v disciplíně kata team. Plaveckou disciplínu za Karlovarský kraj ovládla Isabela Zekuciová, která pro výpravu obstarala tři bronzové medaile.

„Je to nádhera, děti si to moc užívají. Myslím si, že se to v tom dětském provedení dá přirovnat ke klasické olympiádě. Děti opravdu vnímají výjimečnost akce, natáčejí si to, vidí své vzory a idoly. Kraje si fandí navzájem, což je taky fantastické. Myslím si, že to utužuje kolektiv nejen mezi kraji, ale i mezi mladými sportovci obecně, takže je to úžasné,“ uvedl v rozhovoru vlajkonoš výpravy Jan Vanke.

Hry Olympiády dětí a mládeže ČR​, soutěž krajských reprezentací, se konají od roku 2003 každý rok v jiném kraji s tím, že se střídá letní a zimní varianta, proto rok příští poměří sportovci své síly v zimních sportech na zimní olympiádě dětí a mládeže v Ústeckém kraji.
Za stránku zodpovídá Frimlová Věra Kořánová
Datum aktualizace 19. 6. 2015 - 10:01