Domů Aktuality Stavba obchvatu Hroznětína pokračuje podle plánu

Stavba obchvatu Hroznětína pokračuje podle plánu

​Zklidnění dopravy a bezpečnější průjezd městem by měl přinést budovaný obchvat Hroznětína. Celkové náklady projektu dosáhnou přes 435 milionů korun. Karlovarskému kraji se na akci podařilo získat evropskou dotaci ve výši 85 procent nákladů, dalších více než 65 milionů jde z krajského rozpočtu.

​Stavební práce zatím probíhají podle stanoveného harmonogramu. „Do současné doby se proinvestovalo asi 65 procent celkové hodnoty stavby, která dosahuje okolo 290 milionů korun. Po dokončení obchvatu by se podstatně mělo ulevit obyvatelům Hroznětína, protože podle odhadů tudy denně projede mimo jiné asi 250 kamionů a nákladních vozů. Intenzita dopravy v místě se ještě navíc bude zvyšovat kvůli stavbě nové haly firmy WITTE Nejdek na průmyslové zóně v Ostrově,“ uvedl náměstek hejtmana Jakub Pánik během dnešního kontrolního dne stavby.        


Stavbu provádí sdružení firem EUROVIA CS a ALGON. „Podstatou projektu je nová přeložka silnice II/221 a dalších navazujících silnic v oblasti Hroznětína v celkové délce cca 5,2 kilometry. Asi nejvýraznějším prvkem stavby je mostní estakáda v délce 140 metrů,“ uvedl oblastní ředitel společnosti EUROVIA CS Josef Král. Podle technického náměstka Krajské správy a údržby silnic Petra Šťovíčka je nemalým přínosem stavby také to, že se zrušily dva poměrně nebezpečné železniční přejezdy na trase, kde docházelo k těžkým dopravním nehodám.  "Třetí přejezd se podařio zmodernizovat a osadit novou světelnou signalizací. V budoucnu plánujeme navíc i opravy silnic navazujících na obchvat. Půjde o úseky směrem na Odeř a od Hroznětína na Velký Rybník,“ dodal.



V následujícím období budou na mostním objektu dokončeny římsy, hydroizolace, osazení záchytného zabezpečovacího zařízení a budou dokončeny a položeny konstrukční vrstvy vozovky v trase přeložené silnice II/221. V celé trase budou položeny asfaltové vrstvy vozovek včetně příslušného dopravního značení, bude dokončena výstavba druhé okružní křižovatky u masokombinátu a úpravy železničních přejezdů v Hroznětíně. Ve spolupráci s městem Hroznětín se řeší dopravní omezení, čištění dotčených komunikací nebo úprava stávajících křižovatek. S dokončením stavby se počítá 30. září letošního roku.         
        
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 29. 5. 2015 - 14:25