Domů Aktuality Staňte se Neziskovkou roku 2015

Staňte se Neziskovkou roku 2015

​Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) zahájila již 3. ročník udělování ocenění "Neziskovka roku". Neziskové organizace se mohou přihlásit samy, nominovat však může i veřejnost.

​Ocenění "Neziskovka roku" umožňuje přihlášeným organizacím získat informace o řízení své činnosti i inspiraci k dalšímu rozvoji. „Vyhrát je důležité, ale NROS tímto projektem nabízí i něco víc. Každá nezisková organizace, která se do projektu zapojí, zjistí v průběhu registrace do projektu a v průběhu hodnocení, kde má své silné a slabé stránky a jak je může využít k vlastní motivaci pro další rozvoj,“ říká Hana Šilhánová, ředitelka nadace. 

Nominace a přihlašování neziskových organizací je otevřeno na webových stránkách akce do 30. června 2015.  Titul "Neziskovka roku 2015" získají na začátku listopadu nejlépe vedené organizace ve třech kategoriích – malé, středně velké a velké neziskovky. Během října bude rovněž probíhat hlasování o Ceně veřejnosti. Součástí tohoto hlasování se stane patnáct semifinalistů, které komise vybere ze všech přihlášených organizací.Cílem ocenění je podpořit snahu profesionálů z neziskového sektoru a povzbudit je k dalšímu vzdělávání. Všechny přihlášené neziskovky se také dostávají do slosování o vzdělávací kurzy pořádané Nadací rozvoje občanské společnosti. Projekt Neziskovka roku chce veřejnosti ukázat nový pohled na kvalitu práce neziskových organizací.
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 28. 5. 2015 - 10:30