Domů Aktuality Oprava frekventované silnice trvá příliš dlouho

Oprava frekventované silnice trvá příliš dlouho

​Oprava frekventované silnice I/20 v Karlových Varech Tašovicích, která spadá pod Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), trvá neúměrně dlouho a byla nešťastně naplánována. Čtyřdenní prodleva mezi frézováním vozovky a pokládkou nového povrchu zbytečně zdržela tisíce řidičů v kolonách mezi hypermarketem Globus a odbočkou do Doubí.

​Znepokojený náměstek hejtmana Jakub  Pánik kvůli tomu jednal s ředitelem karlovarské správy Ředitelství silnic a dálnic. Apeloval na něj, aby ŘSD příště plánovalo rekonstrukci takhle důležitých komunikací mnohem pečlivěji a myslelo více na motoristy.

 „Přece není možné, aby firma Eurovia opravovala pro Ředitelství silnic a dálnic takhle frekventovaný úsek čtyři pracovní dny a ještě před prodlouženým víkendem. To si snad občané nezaslouží. Na západ od našich hranic by takové práce trvaly maximálně jeden den až dva dny a prováděly by se hlavně o víkendu a v noci,“ uvedl náměstek hejtmana Jakub Pánik s tím, že se lidé se stížnostmi obracejí i na Karlovarský kraj. Mnozí přitom netuší, že zmíněná silnice I/20 Karlovarskému kraji nepatří a nemá tedy s rekonstrukcí nic společného.

Na jednání se Jakub Pánik a ředitel ŘSD Lukáš Hnízdil shodli, že napříště budou občané mnohem lépe informováni a zároveň že bude snaha přesunout opravy frekventovaných úseků podle možností na víkendy a večerní hodiny. „Vážíme si práce všech, kteří se na opravách podílejí, ale náš občan nemůže být na konci celého řetězce událostí, hlavně kvůli bezpečnosti silničního provozu,“ dodal náměstek hejtmana. Zaráží ho, že podobný případ nastal podruhé v poměrně krátké době. Výtku adresoval státním silničářům před několika týdny kvůli opravám na průtahu Karlovými Vary.  

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 30. 4. 2015 - 15:15