Domů Aktuality Karlovarský kraj opět podpoří včelaře

Karlovarský kraj opět podpoří včelaře

​O příspěvky, které jsou poskytovány za účelem zvýšení počtu včelstev a zkvalitnění jejich chovu, byl velký zájem. Karlovarský kraj obdržel celkem 148 žádostí. Začínající a stávající včelaři si mezi sebou rozdělí téměř 1,8 milionu korun.


Karlovarský kraj podporuje včelaře od roku 2009. Zatímco v prvních dvou letech převažovaly žádosti od stávajících včelařů, kteří finance využili na modernizaci úlů, následně začaly převládat žádosti od těch, co teprve začínají a potřebují si nakoupit základní vybavení. Tento trend pokračoval i v letošním roce.

„Karlovarský kraj uvolní ze svého rozpočtu na podporu včelařství celkem 1 790 600 korun. Začínající včelaři si mezi sebou rozdělí 934 tisíc korun a stávající včelaři pak 856 600 korun,“ uvedl radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Josef Hora.

Celkem bylo podáno 148 žádostí, což je o 32 žádostí více než vloni. Vzhledem k vyčerpání finančního limitu nemohly být uspokojeny všechny. Každý z včelařů mohl získat příspěvek v maximální výši 14 tisíc korun.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 27. 4. 2015 - 14:38