Domů Aktuality Kraj nechá zmodernizovat další chebské křižovatky

Kraj nechá zmodernizovat další chebské křižovatky

​Karlovarský kraj pokračuje ve stavbě jihovýchodního obchvatu Chebu. Součástí stavby je i řešení přilehlých křižovatek ulic Vrázova a Nižnětagilská, K Maškovu a Na Návrší. Rada Karlovarského kraje v tomto týdnu schválila dodavatele stavebních prací.
Kraj obdržel celkem sedm nabídek, přičemž rozhodujícím kritériem byla výše nabídkové ceny. Vítěznou firmou se stala společnost Strabag. Modernizace křižovatek by měla vyjít na 15,6 milionu korun. „Je to asi o 25 procent méně, než se původně počítalo. Předpokládaný termín zahájení stavby je naplánován na konec dubna,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik. K financování přestavby křižovatek budou využity peníze ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Práce by měly být hotovy do konce července.

Jihovýchodní obchvat Chebu je jednou z nejvýznamnějších silničních staveb Karlovarského kraje. Celkové náklady projektu činí cca 392 milionů korun. Stavba, která má odvést tranzitní dopravu z centra města a zvýšit bezpečnost silničního provozu, je financována z ROP Severozápad. V současné době probíhají práce dle harmonogramu a doposud bylo prostavěno přes 180 milionů korun. Akce má být dokončena do konce srpna tohoto roku.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 27. 3. 2015 - 09:52