Domů Aktuality Výtvarná soutěž pro seniory zná své vítěze

Výtvarná soutěž pro seniory zná své vítěze

​Vícehejtmanka Eva Valjentová včera ocenila vítěze výtvarné soutěže pro seniory s názvem „Věk pro nás není překážkou“. Na autory nejlepších prací čekaly hodnotné ceny v podobě dárkových košů a publikací o Karlovarském kraji.

Karlovarský kraj v uplynulém roce vyhlásil 2. ročník soutěže s názvem „Věk pro nás není překážkou“. Zúčastnit se jí mohli všichni senioři, kteří se věnují některé z výtvarných činností. Cílem bylo ukázat, že i v pokročilém věku se dá žít aktivním životem.

O tom, že senioři rádi tvoří, svědčí fakt, že se jich přihlásilo přes 60 se 165 pracemi. Odborná porota měla tedy nelehký úkol, a sice vybrat z každé kategorie 3 nejlepší. Výtvarná díla hodnotili ředitel Galerie umění Karlovy Vary Jan Samec, vedoucí výtvarného oboru ze Základní umělecké školy Antonína Dvořáka Karlovy Vary Dagmar Svobodová a profesionální fotografka Stanislava Petele.

Ceny vítězům předala statutární zástupkyně hejtmana Eva Valjentová. „Překvapilo mne, kolik krásných prací se nám v soutěži sešlo. Je vidět, že seniory malování a focení baví a že nezáleží na tom, kolik je člověku let,“ uvedla Valjentová.

Práce soutěžících jsou k vidění ve vestibulu budovy A Krajského úřadu Karlovarského kraje. Výstava zde bude probíhat až do konce března.

Výsledky soutěže

1. Kategorie – Ruční práce
Jan Janoud, Staré Sedlo, Dřevěné housle
Vanda Tomášková, Otovice, Keramická socha - sedící žena
Inge Silvová, Chodov, Paličkovaná krajka - květy

2. Kategorie – Kresba, malba, grafika
Jan Nagy, Karlovy Vary, Rudolf Krautschneider
Jiří Brabec, Dalovice, Skalní borovice
Pavel Kadeřábek, Kraslice, Zvlněná krajina

3. Kategorie – Fotografie
Zdeněk Reischig, Háje, Sedící babičky
Jaroslav Jirásek, Cheb, Trojský most a Starý Rybník
Růžena Reischigová, Karlovy Vary, V lese pod Dianou
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 3. 3. 2015 - 13:45