Domů Aktuality Krajský úřad se účastnil burzy pracovních příležitostí

Krajský úřad se účastnil burzy pracovních příležitostí

​Šanci získat práci nabídla v tomto týdnu burza pracovních příležitostí  v Lidovém domě ve Staré Roli. Na akci, kterou uspořádala Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje, se jako zaměstnavatel představil také krajský úřad.


​Návštěvníci burzy z řad studentů, absolventů škol i lidí bez práce měli možnost seznámit se s nabídkou asi třiceti zaměstnavatelů, s přehledem volných pracovních míst, i s požadavky, které je nutno splňovat v jednotlivých profesích. „Tato akce vhodnou formou umožní mladým lidem přímý kontakt se zaměstnavateli a usnadní jim získání informací na jednom místě o tom, jaké jsou požadavky na uchazeče o práci například ve veřejné správě, u policie, v soukromém sektoru. Krajský úřad nemívá problém získat schopné lidi do výběrových řízení, i přesto se rádi účastníme. Naše personalistka dokáže zájemcům o práci ve veřejné správě vysvětlit omezení i výhody, které takové pracovní místo přináší, zodpovědět dotazy týkající se třeba i činností městských a obecních úřadů. Je to dobrá příležitost nejen pro mladé lidi jak se bez problémů zorientovat na trhu práce,“ uvedl ředitel Krajského úřadu Karlovarského kraje Roman Rokůsek. Ten zároveň ocenil kvalitní přípravu a organizaci akce ze strany hospodářské komory.

Zájem návštěvníků burzy předčil očekávání, jen stanoviště krajského úřadu navštívilo okolo čtyř desítek lidí. Z toho důvodu se zástupci krajského úřadu chystají k účasti na podobných akcích i v budoucnu. Součástí akce je bohatý doprovodný program, ve kterém nechybějí odborné přednášky o komunikaci při pracovním pohovoru nebo o správném postupu při přípravě životopisu. V letošním roce se burzy pracovních příležitostí konaly kromě Staré Role také v Sokolově a v Chebu.
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 25. 2. 2015 - 15:41