Domů Aktuality Karlovarský kraj pořizuje další nové přístroje do nemocnic

Karlovarský kraj pořizuje další nové přístroje do nemocnic

​Kraj pokračuje v postupné modernizaci přístrojů pro nemocnice v Karlových Varech a v Chebu. Nové vybavení v hodnotě okolo 40 milionů korun pořídí ještě v roce 2015. Na financování přístrojů využije příspěvek z ROP Severozápad.

Obnova přístrojů se dotkne většiny oddělení Karlovarské krajské nemocnice. „ Nejdražším pořizovaným přístrojem bude určitě nové CT pro nemocnici Karlovy Vary, další přístroje jsou určeny zejména pro nemocnic Cheb. Pacientům budou sloužit nové rentgeny, operační lampy, sterilizátory, vybavení pro gynekologické oddělení nebo ARO. Rada kraje v tomto týdnu aktuálně schválila například pořízení endoskopické a laparoskopické sestavy za 1, 4 milionu korun k vyšetřování dutiny břišní, jejích orgánů a tělních dutin,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Miloslav Čermák. Sestava doplní endoskopické vybavení gastroenterologie a laparoskopické vybavení pro chirurgické oddělení nemocnice v Chebu.

Jedná se už o 3. projekt, v rámci něhož se za pomoci financí z ROP Severozápad obnovuje vybavení v nemocnicích v Karlových Varech, v Sokolově a v Chebu.  Celkové náklady na všechny tři projekty dosáhnou asi 300 milionů korun.

 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 29. 1. 2015 - 08:57