Domů Aktuality Komise pro lázeňství a cestovní ruch řešila prezentaci kraje

Komise pro lázeňství a cestovní ruch řešila prezentaci kraje

​O účasti Karlovarského kraje na Světové výstavě EXPO 2015, o příspěvcích v oblasti cestovního ruchu i o rozvoji spolupráce se školami v oboru jednala v uplynulém týdnu komise pro lázeňství a cestovní ruch, která pracuje při Radě kraje.


Členové komise nejprve zhodnotili aktivity Karlovarského kraje v oblasti cestovního ruchu za uplynulý rok. „Soustředili jsme se na prezentaci kraje na plánovaných veletrzích cestovního ruchu, snažili jsme se zviditelnit značku „Živý kraj“ a dál rozvíjet stejnojmenný krajský portál s kompletní nabídkou cestovního ruchu v regionu. V našem kraji jsme mimo jiné zorganizovali 36 presstripů pro zahraniční novináře, dobrou zpětnou vazbou pro nás byla například devítistránková prezentace regionu v korejských médiích,“ uvedl uvolněný krajský zastupitel Edmund Janisch.

V letošním roce má komise před sebou celou řadu úkolů. „Tím hlavním, který nás pro letošek čeká, je představit to nejlepší z našeho kraje originálním způsobem na výstavě EXPO, abychom motivovali turisty a další zájemce k návštěvě regionu. Chceme se zaměřit na posílení nabídky pro rodinnou turistiku a oslovit i mladou generaci například nabídkou zajímavých cílů pro školní výlety. Dále budeme spolupracovat s infocentry, hospodářskými komorami, Asociací hotelů a restaurací, se Sdružením léčebných lázní na tom, aby byl kraj stále přitažlivější destinací,“ vysvětlil Edmund Janisch.

Komise má také v plánu iniciovat možnost čerpání financí na projekty cestovního ruchu z fondů EU nebo podporovat projekty pro aktivní odpočinek, ať už se jedná o budování lyžařských tratí, cyklostezek nebo vodácké turistiky. Součástí jejích aktivit by se také mohlo stát oceňování významných osobností, které se zasloužily o rozvoj cestovního ruchu, lázeňství a hotelnictví.
 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 28. 1. 2015 - 11:52