Domů Aktuality V Lázeňském pohárku opět bodovali žáci z našeho kraje

V Lázeňském pohárku opět bodovali žáci z našeho kraje

​Známá gastronomická soutěž žáků středních škol "Lázeňský pohářek" zavítala letos poprvé do prostor karlovarského Grandhotelu Pupp. Šestnáctý ročník akce přinesl zpřísnění pravidel, ale zároveň také úspěch žáků Středního odborného učiliště stravování a služeb Karlovy Vary.

​Na soutěž pořádanou karlovarskou školou a místní pobočkou Asociace kuchařů a cukrářů ČR dorazilo tentokrát 16 žáků reprezentujících gastronomické školy zvučného jména „V soutěži  účastníci prezentují nejen svoje hotové výrobky, ale především se snaží pódiovým vystoupením před publikem předvést maximum svých dovedností,“ uvedl ředitel SOU stravování a služeb Jiří Neumann.

Vítězství si v kategorii kuchař vybojoval Roman Střalka z Labské hotelové školy Pardubice a nejlepší cukrářkou se stala  Michaela Štěpničková z karlovarské školy v Ondřejské ulici, kterou na soutěž připravilo SVP Grandhotelu Pupp.  Vítězům soutěže blahopřál náměstek hejtmana Karlovarského kraje Václav Sloup, který zároveň poděkoval pedagogům za přípravu mladé generace gastronomických specialistů a organizátorům za profesionálně připravenou akci. „Uznání však patří všem soutěžícím za zájem o odborný růst. Celodenní akce poskytla mladým gastronomům i jejich pedagogům mimo krásných zážitků také mnoho prostoru pro inspiraci a výměnu odborných zkušeností,“ uzavřel Jiří Neumann.
 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 17. 12. 2014 - 11:27