Domů Aktuality Poskytovatelé sociálních služeb v regionu získají další finance

Poskytovatelé sociálních služeb v regionu získají další finance

​Na konci letošního roku dostanou poskytovatelé sociálních služeb další finanční prostředky na zajištění provozu služeb včetně mezd sociálních pracovníků. O těchto prostředcích na dofinancování sociálních služeb rozhodla česká vláda mimo jiné na základě jednání se zástupci krajů.
​Pro Karlovarský kraj se jedná  celkem o částku 10, 6 milionu korun pro zachování stávající sítě sociálních služeb. Část z těchto financí  půjde na zlepšení odměňování v sociálních službách, především tam, kde jde o výkon přímé péče o klienta. „Další finance se poskytovatelům sociálních služeb rozdělí  jako rezerva z vrácených peněz, která vznikla během roku tím, že vybrané služby sociální prevence přešly na financování z Evropské unie. Celkem se tedy posílí provozy sociálních služeb v Karlovarském kraji o 16, 8 milionu korun,“ uvedl náměstek hejtmana Miloslav Čermák.

Pokud to schválí krajské zastupitelstvo na svém zasedání 11. prosince letošního roku, kraj také na základě žádostí poskytovatelů sociálních služeb o zápůjčky z Fondu na udržení provozu sociálních služeb v roce 2015 rozdělí na přechodné období, než získají poskytovatelé první část dotace od státu, celkem 3, 2 milionu korun mezi 6 žadatelů.
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 28. 11. 2014 - 13:29