Domů Aktuality Kraj buduje v sokolovské nemocnici lůžkové oční oddělení

Kraj buduje v sokolovské nemocnici lůžkové oční oddělení

​Karlovarský kraj pokračuje v postupné rekonstrukci Nemocnice Sokolov. Díky přestavbě nevyužitých prostor bývalého ředitelství v pavilonu E by měli mít pacienti sokolovské nemocnice užř v příštím roce k dispozici nové oční oddělení s dvanácti lůžky.

​Stavbu zahájila společnost Metrostav v průběhu října letošního roku. „Úspěšně se nám daří pokračovat v našem plánu postupné obnovy sokolovské nemocnice, která slouží pacientům nejen ze Sokolovska. V květnu letošního roku skončily stavební úpravy pavilonu C, kde vznikly nové ambulance, v srpnu a září se začalo se zateplením budovy B a s obnovou anesteziologicko-resuscitačního oddělení. Nynější přestavba pavilonu E, kde vznikne lůžkové oční oddělení, přijde na 17 milionů korun. Ukončení stavebních prací a přestěhování oddělení se plánuje na duben příštího roku,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný.

Projekt zahrnuje vybudování pokojů s vlastním sociálním zařízením pro pacienty, nezbytného zázemí pro lékaře a další personál i obnovu vstupní haly. V průběhu stavebních prací se počítá s vybouráním příček, kompletní obnovou rozvodů, výměnou všech oken a dveří a s položením nové podlahové krytiny. Na závěr dojde na vybavení místností moderním nábytkem a dalším potřebným zařízením.

Kraj plánuje pokračování obnovy sokolovské nemocnice i v příštím roce. „Počítáme s rekonstrukcí gynekologicko-porodnického oddělení v pavilonu E a s modernizací oddělení dlouhodobě nemocných v pavilonu D. Na obě stavební akce je v krajském rozpočtu vyčleněno okolo 50 milionů korun. To je důkazem, že sokolovskou nemocnici vnímáme jako jedno z klíčových zdravotnických center v regionu, kde by pacienti měli najít kvalitní zdravotní péči i komfortní zázemí,“ vyčíslil náměstek hejtmana Miloslav Čermák.

Podle hejtmana Josefa Novotného zafinancuje Karlovarský kraj v roce 2015 také připravovanou centralizaci lékařské péče v karlovarské nemocnici. V chebské nemocnici zase kraj nechá zbudovat kryt pro lineární urychlovač a zakoupí nový moderní přístroj, který bude podstatně šetrnější v léčbě onkologicky nemocných pacientů.
 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 27. 11. 2014 - 15:33