Domů Aktuality ​Krušnohorská kuchyně nabízí kulinářské zážitky

​Krušnohorská kuchyně nabízí kulinářské zážitky

​O tom, že pokrmy z krušnohorské kuchyně chutnají výborně, se včera mohli přesvědčit hosté karlovarských Alžbětiných lázní. Studenti Střední odborné školy a středního odborného učiliště v Nejdku zde prezentovali dobroty, které byly připraveny na základě starých ověřených receptur.


Prezentace pokrmů se uskutečnila v rámci závěrečné konference k projektu „Kulinářské zážitky v Krušnohoří/ Erzgebirge – Regionální kuchyně jako výraz (znovuobjevené) společné identity v sasko-českém pohraničí". Na přeshraničním projektu, který je financován z prostředků Evropské unie, po dva roky spolupracovali nejenom němečtí a čeští žáci a učitelé, ale i badatelé.

„Co je naše tradiční česká kuchyně, co lze nabídnout hostům v lázních Karlovarského kraje a co je svébytné a neopakovatelné - to představuje sekundární a bezplatný benefit projektu pro všechny soukromé restaurace a hotely od Drážďan po Karlovy Vary a Mariánské Lázně. Je to cesta, jak lze znovu přivést do karlovarských lázní tradiční hosty,“ uvedl ředitel školy Josef Dvořáček.

Během konference mohli zájemci ochutnat například skvělé pepřové sušenky, krušnohorský sýr, karlovarské koláče či polévku. O tom, že jídla byla opravdu chutná, svědčily spokojené tváře návštěvníků. Akce se kromě představitelů města a kraje zúčastnili i zástupci gastronomických firem.

Více informací o projektu naleznete na internetových stránkách Střední odborné školy a středního odborného učiliště v Nejdku.

Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 24. 10. 2014 - 13:26