Domů Aktuality Do Karlovarského kraje zavítala delegace z Turecka

Do Karlovarského kraje zavítala delegace z Turecka

​Na konci minulého týdne přicestovala do regionu turecká delegace. Kromě prohlídky západočeských lázní absolvovala i návštěvu krajského úřadu, kde ji přivítali radní Václav Jakubík a uvolněný zastupitel Edmund Janisch. Mezi témata společné diskuze patřilo zejména lázeňství.

Delegaci vedl Ismail Soykan, který vykonává funkci náměstka guvernéra provincie Denizli. Region, ze kterého přijel, je známý díky výrobě domácího textilu. Pochlubit se však může i bohatým archeologickým dědictvím. Na jeho území se nachází několik desítek antických měst. Mezi turisty je pak nejvyhledávanějším cílem Pamukkale, které již po staletí udivuje systémem sněhově bílých jezírek a které se dostalo na seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

„V našem regionu vyvěrá řada pramenů, a proto bychom rádi využili přírodních zdrojů k založení centrálních lázní. Z tohoto důvodu jsme i přicestovali do Karlovarského kraje, abychom poznali, jakým způsobem pracujete s léčivými prameny,“ uvedl Ismail Soykan.

O tom, jaká onemocnění se u nás léčí a jak probíhají jednotlivé procedury, pak hovořil uvolněný zastupitel Edmund Janisch. „Jsme rádi, že jsme u nás mohli přivítat tureckou delegaci, která k nám přijela načerpat zkušenosti z oblasti lázeňství. Těch můžeme díky mnohaleté historii nabídnout nepřeberné množství,“ dodal Edmund Janisch.

V početné delegaci nechyběl starosta města Pamukkale, jeho náměstci, členové městské rady, lékař, architekt a reprezentantka cestovní kanceláře. O tom, jak fungují západočeské lázně, se mohla delegace přesvědčit během následujícího programu. V rámci něho nechyběla návštěva Karlových Varů a Mariánských Lázní.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 30. 9. 2014 - 08:20