Domů Aktuality Podzimní přehlídky středních škol se blíží

Podzimní přehlídky středních škol se blíží

​Karlovarský kraj spolu se svými středními školami opět uspořádá výstavy nabídek středního vzdělávání. Akce se uskuteční během října ve všech třech bývalých okresech našeho regionu. Přehlídky jsou určeny především pro žáky 9. tříd, kteří se rozhodují, jaký obor studia si zvolí, ale také pro rodiče a další zájemce.
​První přehlídka se bude konat v Chebu ve čtvrtek 2. října v prostorách Centra odborného a praktického vzdělávání ISŠ Cheb, Na Hrázi 1. „Cílem přehlídek je představit žákům základních škol ucelenou nabídku krajských středních škol zaměřenou především na odborné technické vzdělávání, ale samozřejmě i na další obory nabízené zúčastněnými školami. V Chebu se akce koná v prostoru nově vybudovaných moderních dílen od 9 hodin a vstup na všechny přehlídky je zdarma,“ uvedl náměstek hejtmana Václav Sloup.

 Další z výstav se uskuteční ve dnech 9. – 10. října v prostorách Střední průmyslové školy Ostrov. „V dopoledních hodinách je pro žáky základních škol připravena trasa, která povede přes všechny školy, které se na výstavě prezentují. Zároveň si mohou návštěvníci udělat test profesní orientace, který pro zájemce připravili zástupci Úřadu práce. Na výstavě se rovněž představí zástupci zaměstnavatelů, kteří nabízejí po ukončení střední školy absolventům uplatnění nebo možnosti podpory na vysokých školách,“ vysvětlil ředitel školy Pavel Žemlička.

Přehlídky středních škol vstoupí do finále 24. – 25. října ve Sportovní hale Integrované střední školy technické a ekonomické Sokolov. „Věřím, že se nám podaří přitáhnout pozornost žáků z posledních tříd základních škol především k těm oborům, které mají léta nálepku neatraktivních, přitom už se v nich dnes pracuje s počítačovou technikou a s dalším moderním vybavením v čistém prostředí.  Navíc firmy v regionu například pro kvalifikované strojaře nebo obráběče nabízejí perspektivní profesní uplatnění,“ vysvětlil náměstek hejtmana Václav Sloup s tím, že se na výstavě se budou zdarma prezentovat pouze školy zřizované Karlovarským krajem, který má zájem o naplnění všech svých středních škol především žáky z regionu. Jiná situace je samozřejmě v případě škol, které nabízejí ojedinělé obory – SPŠ keramická a sklářská Karlovy Vary a Střední lesnická škola Žlutice. Dopravu žáků základních škol na tyto výstavy zajišťují organizující střední školy.
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 29. 9. 2014 - 16:36