Domů Aktuality ​​První dětský web pro malé návštěvníky památek zve na hrad a zámek Bečov

​​První dětský web pro malé návštěvníky památek zve na hrad a zámek Bečov

​Na Mezinárodní den dětí 1. 6. 2014 budou oficiálně spuštěny originální webové stránky pro nejmenší. Ve stejný den správa hradu a zámku Bečov otevře i nový návštěvnický okruh Procházka minulostí určený speciálně pro děti
 
 
Nový dětský web srozumitelným jazykem přibližuje základní informace o hradu, zámku i relikviáři sv. Maura. Nabízí poslech kramářské písně pojednávající o dramatických osudech relikviáře, animované filmy, stažení omalovánek a pracovních listů a poskytuje tipy na další netradiční volnočasové aktivity v okolí Bečova nad Teplou.
 
Slavnostní spuštění webu první červnovou neděli je součástí akce Dětský den na zámku, kdy bude příležitost si poprvé projít novou dětskou trasu Procházka minulostí. Děti se během ní zábavnou formou dozvědí, jak se bydlelo na hradech a zámcích. „Nově kromě zapůjčení kostýmů dostanou i pracovní list a pohádkovou knížku. Půjdou do zámku neobvyklou cestou, třeba kamennou štolou tesanou ve skále. Podívají se též do jinak uzavřené sally terreny,“  přibližuje specifika nové trasy určené dětem do sedmi let kastelán Tomáš Wizovský.
 
Při těchto interaktivních prohlídkách budou nejmenší návštěvníci plnit zajímavé úkoly a budou si i osahat vybrané repliky historických nádob, mincí apod. Celodenní doprovodný program Dětského dne na zámku dále láká na divadelní představení, zkoušky rytířské zbroje, povídání o módě, erbech a archeologii, živé představení kramářské  písně i speciální prohlídky Relikviář pro každého.
 
 
Za stránku zodpovídá Miroslav Smaržík
Datum aktualizace 30. 5. 2014 - 11:12