Domů Aktuality Hejtman navštívil Tatrovice, Černavu i další místa kraje

Hejtman navštívil Tatrovice, Černavu i další místa kraje

​Na své další pracovní cestě regionem se hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný nejprve zastavil u Sokolova, kde aktuálně probíhá likvidace bolševníku. Kraj začal s projektem omezování výskytu invazních rostlin před třemi lety, letos pokračuje v jejich chemickém i mechanickém ničení.
​Celkové náklady projektu se původně měly pohybovat kolem 170 milionů korun, po výběrových řízeních se ale dostaly zhruba na polovinu. „Projekt navíc přinesl pracovní místa pro ty, kteří jsou v současnosti evidováni na úřadech práce,“ uvedl Josef Novotný.

V Novém Sedle se hejtman společně se starostou Martinem Loukotou vydal na nově budovanou průmyslovou zónu. Ta by měla být dokončena během srpna letošního roku a v budoucnu by zde mohli najít pracovní uplatnění nejen lidé ze Sokolovska, ale díky blízkosti R6 i z Karlových Varů nebo z Chebska.

Dalším cílem hejtmanovy cesty se stala chodovská společnost LINCOLN CZ, která vyrábí mazací systémy. Firma prochází obdobím dynamického růstu a dokončuje stavbu další, v pořadí čtvrté výrobní haly. „Stále se zvyšuje počet našich zakázek, proto zatímco jsme na počátku letošního roku měli 300 zaměstnanců, teď už je jich 360. V listopadu letošního roku plánujeme otevření nové haly a budeme expandovat dál,“ vysvětlil prokurista společnosti Martin Zvěřina. S hejtmanem řešili problém získávání CNC obráběčů a dalších plně kvalifikovaných sil v oboru.

V Tatrovicích přivítal Josefa Novotného starosta Luděk Němec, který s ním hovořil o tamní chatové oblasti, o opravách komunikací i o kulturních akcích, které se v obci konají. V Černavě pak hejtman informoval starostu Josefa Krouzu o setkání s ministrem vnitra Milanem Chovancem a o jeho záměru podpořit pracoviště České pošty v malých obcích. Starosta ukázal hejtmanovi prostory bývalé školy, které chce obec přebudovat na domov pro seniory. V Rájci si společně prohlédli tamní Vesnické muzeum.

Svou cestu hejtman zakončil v Nejdku, kde jej starosta Vladimír Benda seznámil se situací v oblasti zaměstnanosti na Nejdecku a společně diskutovali o regionálním školství.
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 30. 5. 2014 - 14:17