Domů Aktuality Podnikatelé z našeho regionu diskutovali s hejtmanem

Podnikatelé z našeho regionu diskutovali s hejtmanem

​Desítka zástupců firem a investorů z Karlovarského kraje se v závěru uplynulého týdne setkala s hejtmanem Josefem Novotným. Společně diskutovali o možnostech zlepšení podnikatelského prostředí v kraji, o stavbě rychlostní silnice R6 či o administrativě projektů financovaných z EU.

Setkání zorganizovala agentura CzechInvest. „Je přirozenou rolí CzechInvestu budovat mosty mezi veřejnou správou a podnikatelskou sférou. Na podobných setkáních chceme dát podnikatelům prostor řešit otázky, které se jich aktuálně dotýkají,“ popsal účel akce Ondřej Votruba, pověřený řízením agentury CzechInvest. „Díky tomu pak můžeme zlepšovat i naše služby a přispívat k rozvoji podnikatelského prostředí v kraji,“ dodal.

„Díky setkání jsme měli možnost společně se zástupci firem a podnikatelů řešit řadu témat, která se dotýkají života kraje. V těchto jednáních budeme pokračovat i v budoucnu, protože to je přínosné pro obě strany,“ komentoval akci hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný.

Témata k diskuzi měli podnikatelé možnost navrhnout sami. Kromě rychlostní silnice a evropských dotací se tak mluvilo například o zprovoznění e-tržiště pro veřejné zakázky kraje, podpoře inovačních firem, nedostatku kvalifikovaných pracovníků ve strojírenském oboru a možnostech užší spolupráce škol s výrobními podniky. Hejtman Josef Novotný se vyjádřil i k budoucímu vývoji regionu a transformaci podnikatelských aktivit v souvislosti s ukončením těžby uhlí na Sokolovsku.
 

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 28. 4. 2014 - 08:00