Domů Aktuality O víkendu se otevřou půjčovny kol Českých drah

O víkendu se otevřou půjčovny kol Českých drah

​Začátek turistické sezóny je v Karlovarském kraji už čtvrtým rokem spojen s otevřením půjčoven kol Českých drah. Od soboty 29. března bude možné si na výlety po regionu vypůjčit klasické bicykly i elektrokola.


​Půjčovny ČD budou otevřené  ve stanicích Karlovy Vary dolní nádraží, Cheb, Mariánské Lázně, Františkovy Lázně, Loket, Sokolov, Aš a po předchozí domluvě je možné kola vypůjčit nebo vrátit také ve stanicích Karlovy Vary a Nejdek.
Cyklopůjčovny ČD v Karlovarském kraji provozuje Krajské centrum osobní dopravy ČD Karlovy Vary od roku 2011 jako společný projekt Karlovarského kraje a Českých drah. "Pokud to schválí krajské zastupitelstvo, přispěje letos Karlovarský kraj 150 tisíci korun na rozšíření cyklopůjčoven Českých drah," uvedl náměstek hejtmana Petr Navrátil.

K dispozici je  40 trekingových nebo horských kol v dámské i pánské verzi, včetně dětských bicyklů a 6 elektrokol. Výhodná je i cena výpůjčného. Poskytují se slevy pro držitele In Karty ČD a jízdenek EgroNet. Navíc přeprava kol z půjčoven ČD vlaky Českých drah v Karlovarském kraji je zdarma. Největší výhodou ale je, že cestující mohou vrátit kolo jinde, než si ho půjčili.

V uplynulé sezóně Krajské centrum osobní dopravy Českých drah v Karlových Varech zaznamenalo 555 výpůjček. „Největší zájem pravidelně zaznamenáváme v lázeňských městech. Spolupracujeme s hotely a lázeňskými domy, zvýšený počet výpůjček především z řad lázeňských hostů je výsledkem dobře zacílené propagace,“ vysvětlil Vladimír Omelka, ředitel Krajského centra osobní dopravy Českých drah v Karlových Varech. Zákazníci nejvíce oceňovali kvalitu kol, možnost výpůjčky přilby, letáčky ČD s uvedenými tipy na výlety a také mapky cyklotras, které vydalo KCOD Karlovy Vary a zájemcům je poskytovalo zdarma.
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 27. 3. 2014 - 14:30