Domů Aktuality Žáci Gymnázia a obchodní akademie Mariánské Lázně zvítězili na veletrhu fiktivních firem

Žáci Gymnázia a obchodní akademie Mariánské Lázně zvítězili na veletrhu fiktivních firem

​V polovině března se v Praze konal 20. mezinárodní veletrh fiktivních firem. Své zástupce v podobě fiktivních firem Skalpel a Tispo vyslalo do soutěže tradičně i Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně. Mariánskolázeňští gymnazisté si z veletrhu přivezli absolutní vítězství.

Prestižní akce se zúčastnilo 144 fiktivních firem z mnoha zemí Evropy. "V této velké konkurenci jsme v kategorii reklamní spot „Naše město ve 3 minutách“ obsadili metu nejvyšší a získali zlatý pohár. Milým překvapením pro nás bylo, když při vyhlašování vítězů zaznělo podruhé jméno naší školy a firma Skalpel, s.r.o. si domů odvezla pohár za třetí místo v kategorii „Nejlepší stánek“. Naše nadšení však nemělo konce, když na závěr zaznělo, že se absolutním vítězem letošního veletrhu se stává firma Skalpel, s.r.o.,“ uvedla učitelka gymnázia Věra Havlíčková, která své svěřence na soutěž připravovala.

Studenti tak zúročili celoroční práci v předmětu o fiktivních firmách a prokázali, že jsou schopni obstát a prosadit se i v mezinárodním klání. " V průběhu veletrhu jsem si uvědomila, jak velkou úlohu fiktivní firmy v přípravě žáků na jejich budoucí povolání plní. Když jsem sledovala jejich práci, viděla jsem zaměstnance skutečného podniku. Přeji proto všem, kteří naši školu opouštějí, aby si do života odnesli nejenom znalosti, dovednosti, ale i odvahu a odhodlání vést firmu či samostatně podnikat," uzavřela Věra Havlíčková.


Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 27. 3. 2014 - 07:54