Domů Aktuality Chebská Galerie 4 získá nové prostory

Chebská Galerie 4 získá nové prostory

​Oblíbená galerie se přestěhuje do historického objektu Špejcharu v Chebu, který projde rozsáhlou rekonstrukcí . Přestavbu bude hradit Karlovarský kraj, který na opravu budovy bude žádat o dotaci z evropských prostředků.
​​
"Rada Karlovarského kraje už rozhodla o podmínkách výběrového řízení na zhotovitele. Celá akce je asi za 26 milionů, přičemž žádost o dotaci je na 15 milionů korun," uvedl náměstek hejtmana Petr Navrátil.
 
Karlovarský kraj uvažuje o  přestěhování fotografické Galerie 4 do jiných prostor už několik let. A právě dosud nevyužité prostory Špejcharu u františkánského kláštera by pro to byly vhodné. Zatím se ale čekalo na možnost získat dotace. Budova původní sýpky je památkově chráněným objektem.
 
Stavební práce by měly zahrnovat přístavbu schodiště s výtahem, změny vnitřních dispozic, nový venkovní plášť budovy, úpravy vnitřních rozvodů i přípojek vody a kanalizace.

"Galerii to přinese přestěhování do větších, hezčích a pro fotografické výstavy vhodnějších prostor. Je to sice dál od náměstí a bude to také znamenat, že galerie bude muset své návštěvníky přilákat," uzavřel náměstek Navrátil.
 
Za stránku zodpovídá Miroslav Smaržík
Datum aktualizace 28. 2. 2014 - 08:30