Domů Aktuality ​Soutěž o nejlepší stavby kraje vstupuje do 14. ročníku

​Soutěž o nejlepší stavby kraje vstupuje do 14. ročníku

​Přehlídka a soutěž „ Stavby Karlovarského kraje“ se uskuteční v rámci Dnů stavitelství a architektury ve dnech 5. - 6. června 2014.

 

 

Do soutěže bude možné přihlásit tak jako v předcházejících letech stavby i projekty a urbanistické či architektonické studie staveb. Jejím cílem je prezentovat stavby v regionu. 

„Do soutěže je možné přihlásit stavby, které byly zkolaudovány a uvedeny do provozu od 1. 1. 2013 do 20. 4. 2014 a projekty staveb – ať již připravované k realizaci nebo nerealizované za období minulých pěti let, tedy od 1. 1. 2009 do 20. 4. 2014,“ uvedla manažerka Regionálního stavebního sdružení Karlovy Vary Anna Vlášková. Přihlašovatelem stavby může být investor, zhotovitel, projektant, architekt či majitel.

Stavby bude hodnotit odborná porota. Veřejnost si pak může vystavené fotografie soutěžních staveb prohlédnout v některém z obchodních z center a pro svého favorita hlasovat od 13. 5. na internetu.

Svoji cenu uděluje hejtman Karlovarského kraje a primátor města Karlovy Vary, pod jejichž záštitou soutěž probíhá. Cenu udělí i starosta Sokolova a Chebu, pokud v jejich příslušném regionu budou přihlášeny 3 a více staveb. V roce 2014 bude opět soutěž o nejlepšího projektanta a nejlepšího stavbyvedoucího, kteří budou vybráni z přihlášených staveb a projektů.

„Na webových stránkách představíme tak jako v předchozích třech letech památky. V prvních dvou letech jsme zveřejňovali zchátralé památky, v loňském roce zachráněné památky a i letos chceme představit další zachráněné památky Karlovarského kraje,“ dodala Anna Vlášková 

V loňském roce se zúčastnilo veřejného hlasování téměř 15.000 lidí.  Podrobnější informace poskytne Regionální stavební sdružení Karlovy Vary nebo je zájemci mohou získat na internetu.

Za stránku zodpovídá Miroslav Smaržík
Datum aktualizace 26. 2. 2014 - 14:38