Domů Aktuality Na tratích v Karlovarském kraji bude jezdit více moderních vlaků

Na tratích v Karlovarském kraji bude jezdit více moderních vlaků

​V neděli 15. prosince vstoupí v platnost nový jízdní řád na železnici. Mimo jiné přinese četnější jízdy vlaku SC Pendolino do našeho regionu, cestujícím nabídnou České dráhy v regionální dopravě větší komfort v podobě dalších nových vozidel Regioshark.

​Vlak SC Pendolino nově pojede dvakrát denně téměř po celý týden. Spoje budou odjíždět z Bohumína v 5:11 (kromě neděle, kdy pojede tento vlak jen v úseku Praha – Františkovy Lázně) a v 7:11 a do Františkových Lázní dorazí přibližně za 6 hodin . Zpět se budou spoje vracet z Františkových Lázní ve 12:36 a 14:36. Vlaky SC Pendolino pojedou v úseku Plzeň – Františkovy Lázně a zpět na objednávku ministerstva dopravy místo klasických rychlíků, to znamená, že budou v tomto úseku ve 2. třídě bez místenky.

S platností od nového jízdního řádu jezdí na regionálních spojích pravidelně motorové jednotky RegioShark, které by měly pokrýt asi 80 procent všech spojů, a to především na hlavní trati Mariánské Lázně – Cheb – Karlovy Vary – Chomutov – Most. Motorové jednotky budou jezdit také na spojích v úseku Cheb – Aš město (– Hranice v Čechách) a Cheb – Luby u Chebu. V pracovní dny bude RegioShark nasazen na jednom páru vlaků také na trati Karlovy Vary – Johanngeorgenstadt.

Po zkušenostech z loňského roku Karlovarský kraj objednal v novém jízdním řádu 2014 spoje z Krásného Jezu do Horního Slavkova-Kounice a zpět. Novinkou je, že spoje pojedou jako přímé vlaky po trase Rakovník – Žlutice – Horní Slavkov-Kounice a zpět. Vlaky pojedou o sobotách, nedělích a ve svátky v rozšířeném letním období, a to od 19. dubna do 28. září. „Po ukončení provozu vyhodnotíme počty cestujících, abychom mohli dále plánovat, zda kraj přispěje na tento spoj i v dalším období,“ uvedl náměstek hejtmana Petr Navrátil.

České dráhy vypraví v kraji každý den 247 regionálních vlaků, 26 rychlíků, navíc na trati Cheb - Norimberk denně jezdí osm mezistátních spěšných vlaků.

 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 26. 11. 2013 - 09:42