Domů Aktuality Hry VI. letní olympiády dětí a mládeže jsou úspěšně za námi

Hry VI. letní olympiády dětí a mládeže jsou úspěšně za námi

Do Uherského Hradiště ve Zlínském kraji odjela 164členná výprava soutěžích a trenérů. Zástupci 14 krajů soutěžili ve 14 disciplínách.

Sportovci z Karlovarského kraje získali celkem 9 medailí (3-4-2) a 13. místo v medailovém pořadí krajů. Se ziskem 67 bodů jsme obsadili v neoficiálním bodovém hodnocení krajů celkové 14. místo.  Nejúspěšnějším sportovním odvětvím v počtu získaných medailí byla cyklistika, kde se našim mladým cyklistům podařilo získat 4 medaile (2-1-1), přičemž David Zadák se stal se ziskem 3 medailí nejúspěšnějším sportovcem naší výpravy (2-1-0). Se ziskem více medailí (0-1-1) byl úspěšný také plavec Philip Ryšavý, který získal stříbro (100 m volný způsob) a bronz (50 m volný způsob).

V atletice zabodovala Pavlína Kocurová, které se podařilo získat zlato ve vrhu koulí. Po jednom stříbru získala Silvie Získalová (sportovní střelba – vzduchová pistole) a Václav Manhart (vzpírání). Úspěch cyklistiky doplnil jedním bronzovým místem Miroslav Svatek. Naši závodníci získali i několik dalších bodovaných míst.

Medaile získali:

David Zadák

Cyklistika – 1. místo MTB Cross Country
Cyklistika – 1. místo MTB Sprint
Cyklistika – 2. místo silniční kritérium

Pavlína Kocurová

Atletika – 1. místo – vrh koulí 3 kg

Philip Ryšavý

Plavání – 2. místo – 100 m volný způsob
Plavání – 3. Místo – 50 m volný způsob

Silvie Získalová

Sportovní střelba – 2. místo 10 m vzduchová pistole

Václav Manhart

Vzpírání – 2. místo

Miroslav Svatek

Cyklistika – 3. místo silniční kritérium

Při slavnostním zahájení na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti nesla vlajku Karlovarského kraje atletka AK Sokolov Ivana Sekyrová, která se svou účastí na LOH v Londýně zasloužila o maximální zviditelnění Karlovarského kraje a města Sokolova. Úspěchem, je že se jedná o amatérskou sportovkyni, která se nominovala největší sportovní akci světa mezi vesměs profesionální sportovce.

Je dvanáctinásobnou mistryni ČR v různých běžeckých disciplínách, získala 22 stříbrných a bronzových medailí z českých atletických mistrovství. Je trojnásobnou mistryni světa v běhu do vrchu Masters, držitelkou 2 platných oficiálních českých rekordů (hodinovka a 20 000 m) a několikanásobnou reprezentantkou naší země v různých atletických disciplínách.

Vedení výpravy, trenéři i samotní závodníci vyhodnotili zajištění reprezentace Karlovarského kraje i vlastní průběh olympiády za velmi zdařilé a vystoupení našich závodníků za výborné, i když v některých disciplínách mohlo být lepší. Spolupráce mezi vedením výpravy, trenéry a samotnými závodníky byla na výborné úrovni.

Závěrem lze konstatovat, že Hry VI. letní olympiády dětí a mládeže ČR byly přínosem pro další rozvoj mladých sportovců. Cenné zkušenosti získali nadějní mladší sportovci, kteří se budou moci zúčastnit následujících her olympiády dětí a mládeže.​

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 16. 7. 2013 - 10:10