Domů Aktuality ​Využijte ojedinělou příležitost navštívit běžně nepřístupné církevní památky

​Využijte ojedinělou příležitost navštívit běžně nepřístupné církevní památky

​Již tento pátek 2. června se ve večerních hodinách otevřou brány téměř dvou tisíců kostelů a modliteben po celé České republice. A náš region nebude rozhodně výjimkou. Přijďte objevovat krásu i hloubku našich kořenů, tradice a víry. Těšit se můžete na bohatý doprovodný program. Záštitu nad akcí převzal mimo jiné také hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

„Každý rok vidím, že příchozích a hledajících je víc a víc a to mě naplňuje radostí. Každý z nás má přitom pro vstoupení do těchto míst jiný důvod. Někoho fascinuje architektura a krása uměleckých děl, jiný hledá ticho a možnost spočinutí nebo zážitek z hudebního nebo divadelního představení. A někdo je zvědavý, jak to v kostele vlastně chodí a vypadá. Ať už patříte k jakékoli skupině, ať jste přišli cíleně nebo šli náhodou kolem, Noc kostelů je tu pro vás,“ uvedl diecézní biskup plzeňský Tomáš Holub.

Veškeré potřebné informace o akci najdete na webu www.nockostelu.cz. Využít můžete také mobilní aplikaci, která poskytuje aktuální informace o zapojených kostelích a jejich programech. Standardní funkcí je nabídka programu nejbližších kostelů a modliteben podle GPS polohy uživatele. Aplikaci si lze nainstalovat klasicky ze zdrojů Google Play a Apple App Store.
Datum aktualizace 1. 6. 2023 - 09:36